Over 1300 søkte på samme jobb som Bruno og Eirik

KJEMPER OM JOBBENE: Eirik Ruud (til venstre) fra Porsgrunn og Bruno Santos fra Skien er veldig glade for at de var blant de 50 søkerne, som denne uken ble innkalt til intervju til jobbene som butikkmedarbeider hos Meny. Begge følte at oppgavene, presentasjonen og intervjuet gikk bra.

KJEMPER OM JOBBENE: Eirik Ruud (til venstre) fra Porsgrunn og Bruno Santos fra Skien er veldig glade for at de var blant de 50 søkerne, som denne uken ble innkalt til intervju til jobbene som butikkmedarbeider hos Meny. Begge følte at oppgavene, presentasjonen og intervjuet gikk bra. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: Over 1300 søkere ønsker en jobb i den nye Meny-butikken, som åpner etter påske. – Mange søkere forstår ikke hvor hard konkurransen om jobbene er, sier arbeidsgiver Thomas Holen. Bruno (27) og Eirik (26) skilte seg ut i søkerbunken.

DEL

– Så mange søkere er enormt. Så lenge jeg har jobbet i Nav, har jeg ikke hørt om en så stor søkermengde. Selv om Meny gs søker etter rundt 40 medarbeidere, så er 1300 søkere veldig mye, sier veileder i Nav Skien, Grethe Gatevold.

LEDIGHETEN ØKER

Status etter den første måneden av 2015, er at ledigheten øker i alle aldersgrupper. Ungdom mellom 20 – 24 år står for den største prosentandelen av ledige i Telemark. I januar var det 3476 helt ledige i Telemark. Dette er en økning på 17 prosent sammenliknet med januar i fjor. På landsbasis økte ledigheten med 3 prosent i samme periode. 955 av de ledige har innvandrerbakgrunn, som betyr en økning på 23 prosent.

– Alle søkerne har besvart en servicetest på nett. Etter testen, gikk 700 videre. Jeg har sett over alle og de 50 vi møter i dag til presentasjon, oppgaver og intervju, er søkere som skilte seg ut i mengden, forklarer Thomas Holen, som er kjøpmannen som skal åpne Meny-butikk i gs-senteret i Skien.

– LUKSUSPROBLEM

– De seks avdelingslederne vi har behov for, er ansatt. Nå skal jeg ansette rundt 35 butikkmedarbeidere. I dag leter jeg etter rundt 15 personer. Alle skriver i søknaden at de er serviceinnstilt og effektive, men jeg vil vite hva som er hver enkelt søkers motivasjon for å søke jobben. Jeg ser etter det lille ekstra. Det er ikke negativt om søkerne ikke er i et arbeidsforhold, men da bør de fortelle årsaken til at de ikke har arbeid. 1300 søkere er dobbelt så mange som jeg forventet. Det er et luksusproblem. Medarbeiderne jeg velger ut, må jeg stå 100 prosent for. Det er en spennende prosess, innrømmer Holen rett før de innkalte søkerne møter hos Nav Skien.

Da Bruno Santos var 11 år gammel, kom han flyttende til Norge fra Brasil.

– Jeg mener Meny tilbyr en arbeidsplass, der man kan utvikle seg som ansatt. Jeg har lest på hjemmesiden til Meny og forberedt en presentasjon om meg selv, forklarer Bruno. Han jobber som servicemedarbeider, men håper Meny ønsker å ansette nettopp ham.

– Det er veldig vanskelig å få jobb, så jeg hadde ikke forventet at jeg ble innkalt. Jeg er mest nervøs på det skriftlige, sier Bruno, som samtidig smiler bredt. Han er veldig spent og glad for muligheten denne dagen gir.

SVAR NESTE UKE

– Jeg laget en presentasjon hjemme og har øvd. Det gikk bra i dag. Jeg føler at jeg fikk vist meg fram, sier Eirik Ruud etter at han er ferdig med sin tre minutter lange presentasjon om seg selv foran de utsendte fra Meny.

– Med 1300 søkere trodde jeg ikke at jeg ville komme videre, sier en glad Ruud. Om en av jobbene er hans, vet han ikke før neste uke.

– Nav jobber mot næringslivet om arbeidsmarkedet og vi arrangerer stadig flere slike minijobbmesser for arbeidsgivere, forklarer Gatevold.

– Nav har lokaler og ressurser til å gjennomføre en minimesse for aktuelle kandidater. Det er mange fordeler med dette samarbeidet, sier Holen, som har ingeniører og oljearbeidere som ønsker å jobbe i butikk. – Alder spiller liten rolle. Jeg har innkalt fra 18 til 54 år. Det viktigste er erfaring fra butikk.

Artikkeltags