Sted og dato bestemt: Her blir det «Peer på pub»

IBSEN INN PÅ KNEIPENE: Skuespiller, manusforfatter og produsent for Lerkefugl produksjoner, Hadle Reisæter.

IBSEN INN PÅ KNEIPENE: Skuespiller, manusforfatter og produsent for Lerkefugl produksjoner, Hadle Reisæter. Foto:

SKIEN: Det nystarta kompaniet satser på å levere Ibsen-opplevelser til både turister og fastboende, og nå er det klart hvor historiens første «Peer på pub» skal vises.

DEL

Billettene til Lerkefugl produksjoners aller første oppsetning «Peer på pub» ble nylig lagt ut for salg.

– «Peer på pub», i regi av Ida Høy, får sin premiere på Parkbiografen i Skien. Det blir en livlig og morsom versjon av Ibsens Peer Gynt. Ei forestilling som vil passe perfekt til årets sommaravslutning. Forestillinga kan oppleves på Parkbiografen 6. til 8. juni og 29. til 31. august, samt på ulike spillesteder i løpet av sommeren, opplyser en av initiativtakerne bak kompaniet, skuespiller og produsent Hadle Reisæter.

«Peer på pub» og utdrag fra stykket kan også kjøpes som take away-teater. 

Les også: Tar med Peer inn på de brune kneipene

Lerkefugl produksjoner har som mål å bli en selvstendig kulturaktør i Skiensområdet, som kan tilby, som de formulerer det i et presseskriv;«Ibsen etter Ibsens egen visjon; moderne, underholdande og utfordrande, med eit urokkelig fokus på kvalitet. Lerkefugl produksjoner opplever stor støtte og engasjement frå fleire offentlege aktører, men leitar framleis etter lokale sponsorsamarbeid».

Vil ha lokalt spel

Visjonene til Lerkefugl strekker seg i første omgang over tre år, og kunstkollektivet har nå også etablert ei Facebook-side for frivillige som ønsker å være med på et Ibsen-spel i Skien i 2021. Utover å tilby Ibsen til Skienspublikumet i sommer, pluss forestillinger og utdrag for bedrifter resten av året og en ny Ibsen-forestlling til neste år, vil Lerkefugl produksjoner markere Skien som Ibsen-byen med et storslått Ibsen-spel, opplyser de.  

Artikkeltags