– Han er pågrepet i dag og sitter nå i avhør på politihuset, sier politiadvokat Julie Marie Sandvik ved Sør-Øst politidistrikt til TA.

Ifølge Sandvik er politiet sikre på at den tidligere ustraffede 17-åringen var alene om volden mot den 12 år gamle gutten. Politiet sitter også på video opptak som styrker at det ikke var flere innblandet i ugjerningen.

Hadde drukket

– Han har forklart at han var berusa på alkohol og at han løp etter og angrep 12-åringen rett ved Kjørbekkhøgda skole.

Unggutten skal ha blitt angrepet med flere slag og spark.

– Videoopptakene viser at 17-åringen blir stoppet under volden av to kamerater han var sammen med, legger Sandvik til.

12- åringen har forklart at han gikk sammen med flere kamerater på gang og sykkelstien fra Spar mot skolen, da overfallet skjedde. Etter først å ha blitt slått i bakken fortsatte gjerningsmennene å gi han flere slag og spark. Operasjonsleder Geir Kastmo hos politiet kalte hendelsen rå og brutal.

Sier han angrer

I avhør skal 17-åringen ha uttrykt anger for det han har gjort.

– Han har sagt at han angrer veldig på det han gjorde, og vi er sikre på at 12-åringen var et tilfeldig offer og at angrepet ikke var rasistisk motivert, sier Sandvik.

17-åringen vil trolig bli løslatt etter avhør tirsdag ettermiddag.

Samtaler

Mandag morgen, før skolestart, hadde ledelsen ved Kjørbekkhøgda skole møte med personalet om hvordan de best kan trygge elevene ved skolen.

– Ledelsen og helsesøster har snakket med 7. trinn hvor den som ble slått og sparket og de elevene som var sammen med han er elever. Klassen har fått snakke om hendelsen og fått mulighet til å komme med sine tanker. Hendelsen var tema i alle klasser ved oppstart av dagen, sa kommunaldirektør Grete Gjelten i en pressemelding tirsdag.

Skolen har tilbudt samtale med lærer, helsesøster og eventuelt annen ekstern hjelp til de som har hatt behov for det.

Ifølge Skien kommune har fokus vært på å vise omsorg, støtte hverandre og bry seg om hverandre. Støtteapparatet er tilgjengelig for elevene ved skolen de nærmeste dagene.

Ekstraordinært møte

FAU ved Kjørbekkhøgda skole  skal ha et ekstraordinært møte tirsdag kveld der det skal diskuteres hva de foresatte kan bidra med. En representant fra forebyggende enhet i Politiet er invitert til delta på dette møtet.

På møtet vil det å gjenoppta Natteravnordningen være ett av temaene. SLT-koordinator Frøydis Straume vil så i etterkant av møtet sørge for at ordningen blir igangsatt. Hun vil også innkalle til et møte i Nærmiljøgruppa for å høre om erfaringer som er gjort i området den siste tiden.