Gå til sidens hovedinnhold

Tror trærne reddes og pengene kommer

Artikkelen er over 3 år gammel

SKIEN: Bjørketrærne overlever sannsynligvis, og stranda får 1,5 millioner kroner. - At det skjer en opprustning av byens friområde er gledelig.

Det fastslår Anette Tobiassen, leder av Bakken vel i Skien.

Hun har fått med seg at kommunens administrasjon nå legger fram en sak for politikerne, der det heter at det ikke anbefales å felle de to omsøkte bjørketrærne, og at det settes av 1,5 millioner kroner på oppgradering av lekeplass/aktivitetsplass på Bakkestranda.

Tobiassen har tillit til at politikerne stemmer ja til dette.

Tar det til etterretning

- Men flere naboer vil jo ha fjernet bjørketrærne?

- Vi i velforeningen er nøytrale til det, og forholder oss til de som har styring og som er eksperter, svar Tobiassen.

Hun er glad for at Skien kommune har vært lydhør og tatt med beboere i området på møter.

- Vi har fått medvirke til plan og tiltak, og det setter vi stor pris på, og jeg tror nok at uten initiativet fra velforeningen, så hadde ikke dette prosjektet vært i gang.

Tobiassen er tydelig på at opprustningen det legges opp til nå, ikke bare vil komme beboerne på Bakken til gode, men det vil gagne alle som bruker stranda og friområdet.

Delte tre-meninger

Kommunens saksbehandler opplyser at kommunen har mottatt henvendelser om felling av 13 av de 78 trærne som står på Bakkestranda i dag. Flere trær skal gjennom årene ha blitt felt.

Det er delte meninger om de to trærne i fokus skal fjernes eller ikke, men det konkluderes med at «felling av trærne vil ha en negativ effekt for friområdet, landskapsbildet og brukerne av friområdet generelt».

Behov er det for mange tiltak, som å gjøre noe med skilt og informasjonstavler fra 90-tallet og flere båtvrak. Endene er et problem da de skitner til sanden der folk bader.

For øvrig gjøres det klart at «Bakkestranda er et offentlig friområde som er mye brukt og har stor betydning for Skiens innbyggere...»

Sittemøbler og toalett

En rekke tiltak listes opp, blant annet:

* Oppgradering av lekeplass med sittemøbler

* Opprydning

* Helårstilbud toalett

* Tilrettelegging for mennesker med nedsatt funksjonsevne

Les også:

Fortviler over forsøpling: - Søppelsekker og gamle båter ødelegger