Nå er det slutt for elsykkel-støtte

FORANDRING: Ordningen med kommunal støtte til private elsykkel-kjøp gjelder ikke lenger. Men fortvil ikke, forsatt er det muligheter, påpeker Mette Gundersen (t.h.), her med Elise Brændaas.

FORANDRING: Ordningen med kommunal støtte til private elsykkel-kjøp gjelder ikke lenger. Men fortvil ikke, forsatt er det muligheter, påpeker Mette Gundersen (t.h.), her med Elise Brændaas. Foto:

SKIEN: 200 000 kroner ble satt av til innbyggernes kjøp av elsykler i 2019. Den ordningen er stoppet. - Det er helt greit. I stedet kan innbyggerne låne elsykler på bibliotekene.

DEL

Mette Gundersen, som er byutviklingssjef, uttaler det. Hun har også uttalt seg i Varden.

Et politisk vedtak

Det var etter et politisk vedtak i 2019 at innbyggerne i Skien fikk mulighet om å få dekket 25 prosent av kjøpesummen i forbindelse med et elsykkel-kjøp. Summen var maksimal 5000 kroner per søknad.

Cirka 40 personer skal ha fått støtte.

Våren 2020

- Men budsjettet for 2020, som er vedtatt politisk, viser at politikerne ikke ønsker ordningen videreført. Derimot er det satt av en sum slik at bibliotekene i Skien, Klyve og Gulset kan tilby utlån av elsykkel helt gratis, informerer Mette Gundersen.

Det er i tillegg en god mulighet for at en ordning med bysykler, inkludert elsykler, vil komme opp til politisk behandling i løpet av våren.

100 søknader

Kommunen fikk hurtig inn 100 søknader da ordningen ble lansert i fjor.

I alt var det 11 kriterier for å få støtte, inkludert at det kun var privatpersoner den gjaldt og at det ble gitt kun støtte til én elsykkel per husstand.

Artikkeltags