Drapene fører til mer politihjelp i Skien

DRAPSSAK: Lørdag 8. juli ble en 37 år gammel mann funnet drept i Odins gate i Skien. Den drapssiktede sliter med rus og psykiske problemer.

DRAPSSAK: Lørdag 8. juli ble en 37 år gammel mann funnet drept i Odins gate i Skien. Den drapssiktede sliter med rus og psykiske problemer.

Artikkelen er over 2 år gammel

SKIEN: - Ja, Skien og Telemark får mer politihjelp etter den siste tids drapssaker. Folk flest har ingen grunn til å være redde, sier ordføreren i Skien som tirsdag fikk sitt politimøte.

DEL

Ordføreren i Skien er Hedda Foss Five.

Mandag inviterte hun politimesteren i Sør-Øst politidistrikt til byen. Tirsdag ettermiddag ble hun bønnhørt i form av fungerende politimester Steinar Kaasa, kommunikasjonsrådgiver Torgny Alstad og fungerende leder for politiet i Telemark, Svein Olav Grini.

Utgangspunktet for møtet var blant annet drapssakene knyttet til Odins gate og Gamlegrensa, pluss dødsfallet ved Hjellevannet i sentrum.

Skjønner folks uro

- Også for politiet er det en bekymring at det har skjedd flere drap på kort tid i Skien, og de skjønner at folk er urolig over dette, sier Hedda Foss Five. - Men beskjeden jeg fikk fra politiet er at innbyggerne ikke har noen grunn til å være utrygge, for politiet har oversikt, og de har gode medarbeidere som jobber hardt. Drapene har skjedd innen et spesielt miljø koblet til rus og psykiatri.

- Men får vi virkelig hjelp?

- Ja, det gjør vi. Ekstraressurser ble kanalisert der det trengs mest, er løftet vi fikk. Konkret betyr det i dette tilfelle en ekstra etterforsker, situasjonen i Skien prioriteres.

- Møtet var altså nyttig?

- Absolutt. Dialogen var god, timingen var riktig, og vi får virkelig bistand - men også i fylket som helhet, svarer ordføreren som fikk høre at politiet er bekymret for ungdomsmiljøet og vil gå tettere og mer inn der, det vil bli tatt opp i neste politiråd.

Flere syntetiske stoffer

Foss Five peker på det faktum at forslag til statsbudsjett snart foreligger. Det er er tall som viser at Grenland og Telemark ligger under det nivået det burde være. Dette kan gi sterke argumenter for flere midler til vårt fylke.

 - Jeg opplevde en forståelse for dette hos politiet og tar det med i møte med partikollega Lene Vågslid på Stortinget.

- Slik jeg oppfatter det er det blant annet flere syntetiske stoffer i omløp, som bestilles via Internett. Flere beslag gjøres. Og det faktum at flere faller mellom tilbudene innenfor rus og psykiatri, må det tas tak i.

- Hva skjer med andre ting, som sandsaken?

- Nei, de kan nok komme nederst i politiets bunke, politiet har som oss knapphet på ressurser, derfor er det viktig at vi holder trykket oppe også når det gjelder andre politisaker i fylket.

Politiet informerer - liv og helse først

Fungerende leder for politiet i Telemark, Svein Olav Grini, mener at politiet og ordføreren har en felles forståelse av utfordringene når det gjelder kriminaliteten i Skien. - Og ressurser vil bli overført i forbindelse med drapsetterforskningen i Skien. Vi vil prioritere de alvorligste sakene i Telemark.

- Det har sin pris?

- Ja, det går nok utover de andre sakene en periode, at de må bero, liv og helse må komme først. Det blir en kraftsamling i Telemark, men en forskyving fra Vestfold.

Han er dessuten klar på at politiet framover vil jobbe for å forbygge at unge blir rusmisbrukere.

- Hva gjør politiet konkret framover?

- Vi vil prioritere drapsetterforskningene og sluttføre disse, og om kort tid delta på et folkemøte. Det er viktig for politiet å samarbeide med kommunen om å gjøre det tryggere for innbyggerne.

Artikkeltags