Informasjonen kom fram under en pressekonferanse på Handelstorget i Skien torsdag.

Det er lørdag 2. juni begivenheten vil finne sted i Skien sentrum.

150 år for brannvesenet

Varabrannsjef Ove Stokkeland fra Skien brannvesen ledet an i starten, men hadde etter hver god hjelp av brannsjef Guttorm Liebe.

- Skien brannvesen er 150 år, og det må feires. Det skjer blant annet med en folkefest der et historisk veteranbrannbiltreff inngår. 40 til 50 brannbiler vil være med, pluss ambulanser og beredskapsbiler, fortalte Stokkeland.

Musikksprell med korps og kor

Det skal også bli musikksprell med korps og kor, Stompa-filmen med en brannbil sentralt vises og dramatiske redningsaksjoner skal visualiseres, blant annet stiller Norsk luftambulanse.

Barna får sitt, blant annet med redningsskøyta Elias og tildeling av røde caps til alle.

Det blir rigget til et "mini-mersmak" med utstillere som har med mat og drikke. Autostrada er på plass med et utvalg av biler, både ikoniske veteraner og mer moderne utgaver, omkring 25 biler i alt.

Brannsjef Liebe benyttet anledning til å si noen ord om brannvesenets historie. Skien brannvesen startet opp i april 1868. Før den tid var det borgerne som selv måtte ta ansvar. Han fikk også fram at Skien hadde hatt bybranner en rekke ganger, den siste og verste var i 1886.