- Skandale hvis vi ikke får Odd

Artikkelen er over 5 år gammel

BØ: Først slo de ut Tollnes, og onsdag tok Skotfoss nok en 3. divisjonsskalp og ble klare for første runde i cupen. Der møter de Odd. Det er trener Øyvind Haugen klokkerklar på.

DEL

Det ble noen dramatiske sluttminutter på Sandvoll stadion i Bø i går etter at bortelaget Skotfoss hadde hentet opp Skarphedins 2-0-ledelse. Da tida var ute handset hjemmelagets Øystein Sanden inne i egen sekstenmeter, ble utvist og Skotfoss fikk straffe. Den sendte tidligere NFK-spiller Erik Sergio Skogen i mål til vill jubel fra de tilreisende. Noen minutter senere var det klart: Skotfoss har tatt seg videre til første ordinære runde i den norske cupen. 

– Det blir feiring med pølse og brus. De som skeier ut tar seg en burger, ler Skotfoss-trener Øyvind Haugen.

Han er ikke i tvil om hvem som kommer på besøk til Skotfoss stadion 22. eller 23. april.

– Vi kommer til å få Odd. 4. divisjonslag skal prioriteres i cupen, det har Norges fotballforbund sagt. Hvis vi ikke får Odd, er det skandale, sier han.

PRIORITERER MILJØ

Etter noen år med satsing for å bli et godt 3. divisjonslag, har Skotfoss nå nedjustert ambisjonene. I fjor lå laget lenge an til opprykk i 4. divisjon, men sa klart ifra at de ikke ønsket seg opp. Litt av den samme mentaliteten gjelder for årets gjeng.

– Skotfoss er en klubb der vi prioriterer å ha godt miljø, og både spillere og trenere stortrives med det. Vi trener tre dager i uka, men har stor forståelse overfor spillere som av en eller annen grunn ikke har mulighet til å møte. Vi setter laget først, og tar vare på hverandre. Det er tredje sesongen jeg er her nå, og det er ikke mange som har slutta. Tvert imot har vi flere som ønsker å starte hos oss, sier han.

– Om vi skal gå for opprykk, må styret bestemme. I tillegg må vi ha en spillergruppe som ønsker det. Nå har vi slått ut både Tollnes og Skarphedin, og det sier litt om hvor mye bor i dette laget.

– Men akkurat nå gleder vi oss bare til å møte Odd.

VASSET I SJANSER

Skarphedin-trener Magne Sanden var en skuffet mann etter gårsdagens tap. Mye fordi en førsterundekamp sto på spill, men også fordi Skarphedin kjørte oppgjøret.

– Det føles veldig bittert akkurat nå, sier Sanden som måtte se laget gi fra seg en 2-0-ledelse og brenne en haug med muligheter.

– Vi klarte bare ikke å sette ballen i mål. Å slippe inn tre mål er dårlig, men det er kanskje enda svakere ikke å score flere enn vi gjorde. Om vi rota det bort selv? Skotfoss var lurere enn oss i alle fall, og de klarte å score. Vi var for dårlige i begge boksene i dag, sier Sanden.

Artikkeltags