Gå til sidens hovedinnhold

Skapt for hverandre

KLOSTERSKOGEN: Anette Frønes og Bragevinn har vært som skapt for hverandre. Lørdag tok ekvipasjen sin tredje strake seier sammen. Og det etter å ha senket omgangens største favoritt.

Lille Helge kusket av Eirik Høitomt deleies av ingen ringere enn Kjetil Rekdal. Vel i tet etter 600 meter trodde de fleste at det skulle bli ny seier for 5-åringen, men Anette Frønes ville det annerledes. 32-åringen fra Skien kusket Bragevinn som eies av Brynjulf Bjørge fra Reinsvoll. Etter en mektig sisterunde formelig knuste de storfavoritten og vant seierssjekken på 50 000 kroner. Det var Frønes tredje møte med Bragevinn. Samtlige har endt med seier.

– Han var fantastisk i dag også, sa Frønes på seremoniplass og eieren fulgte opp.

– Den jenta kjører han helt fantastisk. Det er som en drøm etter at Anette startet å kjøre. Tre strake seirer og seier i V75 attpåtil, sa Brynjulf Bjørge.

Anette Frønes er kun amatørkusk, men hun har nå tatt 94 seirer og kan skilte med europamester-tittelen for kvinnelige travkusker fra 2015.

Uløselig V75-rebus

Ellers ble det en uløselig V75-rebus på Klosterskogen lørdag. Ole Johan Østre vant med to betrodde hester i Calypso Coffee og Ian BR, men sjokker Norax Teddy i V75-3senket de fleste. Nothing Like Malena i V75-4 var heller ikke enkel.

Av de lokale prestasjonene var Nelson Sandra positiv som femte i V75-1. Det ga 8 000 kroner inn. Drangedal-hesten Cayman Bee var solid som firer i V75-2. 10 000 kroner var det verdt. Brede Refsdal kunne feire tredjeplass for en sterk og god Electrique A i V75-5. 15 000 kroner var det verdt. Tone Flatlands Moen Thor var positiv firer i V75-6, verdt 12 000 kroner. Her kom Øistein Eriksens Fidanza inn på sjette etter å ha testet i tet til kreftene tok slutt.

Alsaker Pumbaa fikk drømmeløpet i rygg på Tangen Trygg i V75-7, men maktet ikke å spurte til seier. Et nytt bra løp til tredjeplass, verdt 20 000 kroner ble det. Drangedal-hesten Voje Piril ble fjerde, verdt 12 000 kroner.

Den nye Klosterskogen-treneren Renate Aarlie fikk en pangstart på sin trenerkarriere på banen, da Alta Leo vant V5-1 i den aller første starten for Aarlie etter at hun flyttet til banen i starten av uka.