Det er ikke hvem som helst skuespilleren fra Siljan har fått med seg når hun setter opp stykket «Mellom oss- historien om å være menneske». Forestillingen handler om en ung sjømann, en dikter og en kvinne som vandrer i de samme gatene i Napoli. Alle har en viktig forbindelse til hverandre, men de møtes ikke.

Relasjoner

– Hvem er de? Hvorfor er de så viktige i hverandres liv, spør Jeanne Bøe retorisk og legger til:

– Det handler om hvordan menneskelige relasjoner endrer hvem vi blir.

Kim Haugen har regissert forestillingen hun har skrevet. Jeanne har også skrevet musikken, og Nils Petter Molvær har bidratt som komponist på noe av musikken.

Med seg på scenen i kirken fra midten av 1800-tallet har hun gitarist Bård Helgerud.

– Alt fortelles gjennom musikken. Forestillingen er skrevet som en roman, der du avslutningsvis får svar på alt du lurer på, sier hun. I likhet med mange av hennes andre oppsetninger er den basert på egne erfaringer.

På turné

Jeanne Bøe ville spille forestillingen på et annerledes sted. Dermed falt valget på den vakre kirken, som ligger nærmere 30 kilometer fra Skien sentrum. Vanligvis er det plass til 100 mennesker på kirkebenkene.

– På grunn av pandemien kan vi ha maks 30 personer her, sier Jeanne, som drar ut på turné med forestillingen etter å ha spilt forestillingen i kapellet en gang på fredag og to ganger på søndag. Da står Siljan kirke og Kalhovd for tur.