22. juli i Bergen, og 24. juli i Trondheim står Spinning Wheels Band nemlig på scenen og åpner showet for den anerkjente countryartisten Brad Paisley.

Paisley er kjent som en av verdens største countryartister og har over fem millioner månedlige lyttere på strømmetjenesten Spotify.

Trommeslager i Spinning Wheels Band, John Terje Johnsen, legger ikke skjul på at dette er stort for hobbybandet fra Notodden.

– Det er veldig, veldig stas. Han er av de største artistene i country-verden nå for tiden, så dette er ufattelig stort for oss, sier Johnsen til TA.

Johnsen forteller til TA at det er svært uvanlig at et hobbyband får varme opp for en såpass stor artist.

– Jeg vil understreke at det er veldig korte opptredener det er snakk om. Det er vel rundt 20 minutter, men vi gleder oss veldig likevel.

– Sånt skjer jo ikke til vanlig. Vanligvis kan band måtte betale for å få gjøre en slik opptreden, så det er veldig gøy at vi får muligheten, sier den entusiastiske trommeslageren.

– Han sto i kulissene og tok oss imot

Det er imidlertid ikke første gang Notodden-bandet har varmet opp for countrystjernen.

I 2017 varmet Notodden-bandet opp publikum for den populære artisten i Seljord. Det samme gjorde de i Oslo Spektrum i 2019.

Johnsen forteller at bandet gjorde inntrykk på superstjernen, som inviterte dem tilbake for en ny opptreden neste gang han kom til Norge.

– Det blir tredje gangen vi varmer opp for Brad Paisley nå. Første gang var i 2017 i Seljord. Da var ikke Paisley klar over at det var vi som skulle på scenen. Han sto i kulissene og tok oss imot da vi var ferdig. Da skrøt han masse av oss.

– Deretter ble vi invitert med igjen da Paisley skulle spille i Oslo Spektrum i 2019, og igjen nå i 2022, sier en opprømt Johnsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hjem igjen

Trommeslageren tror Paisley syns det er gøy at Spinning Wheels Band spiller på hobbybasis, og derfor ville strekke ut en hjelpende hånd til gjengen fra Notodden.

– Jeg tror han syns det er gøy fordi vi er et hobbyband som kun gjør dette for moro skyld. Vi har det veldig moro med det vi gjør. Han ville nok hjelpe oss litt også.

Etter Paisley-konsertene vender Spinning Wheels Band snuta hjem igjen til Notodden.

– Vi skal spille på Notodden bluesfestival. Etter det tar vi et lite opphold. Vi skal få et nytt repertoar, så ser vi om vi tar noen konserter utover høsten, sier Johnsen.