Den siste resten av håp forsvant mest sannsynlig etter bare ett poeng mot nedrykkstruede Randesund. Selv med hjemmedebutantene Kachi og Almin Dacic fra start, slet hjemmelaget med å skape nok store sjanser mot den lave Randesund-blokka.

Nå trengs det et lite mirakel for at Pors skal vinne avdelingen, til tross for at det fortsatt er teoretisk mulig.

– Vi kommer til å kjempe på videre. Vi gir ikke opp, sier midtbanespiller Sondre Lindgren Larsen.

– Før denne kampen hadde vi fortsatt trua. Alle slår alle i denne avdelingen. Med ett poeng her blir det vanskeligere, men vi kommer til å kjempe på helt til fløyta går i den siste kampen mot Follo borte, fortsetter han.

Etter lørdagens uavgjort har Pors hele seks poeng opp til serieleder Fram, med fire kamper igjen å spille. Men kanskje enda verre er det at det er fem poeng opp til Follo på andreplass, og at Follo har én kamp til gode på de to andre topplagene. At begge de to andre topplagene kollapser med målstreken i sikte, virker svært usannsynlig.

Dermed venter en ny sesong i tredjedivisjon for det, på papiret, sterke Pors-laget.

Ikke bra nok

I lørdagens kamp mot Randesund var hjemmelaget det førende laget, men skapte for få sjanser mot de defensive gjestene.

– Vi skaper vel nok sjanser til å score flere mål, men vi er ikke helt der vi skal være i store deler av kampen, mener Lindgren Larsen.

– Vi har hatt et for lavt bunnivå i år. Vi har vært gode når vi har vært gode, men vi har vært for dårlige når vi har vært der nede. Det er noe som må rettes på. Vi må bli mer stabile. Så ærlige må vi være, sier fortsetter han.

Midtbanestrategen tror også spillerlogistikken har hatt en negativ effekt på sesongen.

– Det har blitt litt for mange spillere ut og nye spillere inn. Det er positivt på én måte å få inn nye spillere og ny energi, men når det stadig kommer nye spillere inn i gruppa som må lære systemet så er ikke det optimalt i forhold til det kollektive, avslutter Lindgren Larsen.

Urædd sliter

I den andre lokale kampen i Norsk Tipping-ligaens avdeling 4 møtte Urædd topplaget Fram lørdag. Urædd trengte poeng for å ha et realistisk håp om å overleve i divisjonen, men kom til kort mot topplaget fra Larvik.

Fram tok ledelsen 1-0 like før pause, og la på til 2-0 etter 50 minutters spill. Urædd kjempet med nebb og klør for å komme tilbake i kampen, men det var gjestene som i stedet økte til 3-0 mot slutten.

Dermed er Urædd mer eller mindre klare for neste års fjerdedivisjon, selv om det fremdeles er matematisk mulig å berge plassen.

FAKTA

Pors - Randesund 1-1 (1-1)

Pors stadion, ca. 200 tilskuere.

Mål: 0-1 Thore Ulstein (24), 1-1 Marius Bustgaard Larsen (32).

Gule kort: Hagen, Jurek, Svarteberg, Kachi og Henriksen, Pors, Muhammed og Pedersen, Randesund.

Pors 4-3-3 (fra start): Petter Hagen - Wojciech Jurek, Dejan Corovic, Almin Dacic, Ådne Nordbø - Christian Dankwah, Sondre Lindgren Larsen, Jesper Kristiansen - Kachi, Marius Bustgaard Larsen, Stefan Mladenovic.

FAKTA

Urædd - Fram 0-3 (0-1)

Urædd kunstgress, ca. 100 tilskuere.

Mål: 0-1 Mahmoud Laham (42), 0-2 Jonas Bruusgaard (50), 0-3 Mosouba Coker (82).

Gule kort: Ormaza og Mladenovic, Urædd, Jacobsen, Fram.

Urædd (fra start): Birk Stokke, Ola Dalene, Nemanja Mladenovic, Oliver Strøm, Fredrik Nordkvelle, Viktor Namløs, Jeffersen Ormaza, Edvin Shabanhaxhaj, Lucas Da Silva, Martin Røren, Prince Mlagulwa.