Skal kartlegge alle kunstverk i det offentlige rom

KARTLEGGING: Seljord kunstforening ønsker nå å kartlegge all offentlig kunst i Seljord kommune.

KARTLEGGING: Seljord kunstforening ønsker nå å kartlegge all offentlig kunst i Seljord kommune. Foto:

SELJORD: Seljord kunstforening vil lage en kunstguide for alle kunstverk i Seljord kommune.

DEL

Dag Feldborg og Seljord kunstforening har søkt Kulturrådet om midler til å lage en analog og digital kunstguide for kunst i det offentlige rom i Seljord kommune. Guiden skal være tilgjengelig som nettside og tilpasses mobiltelefoner, nettbrett, PC-er og en fysisk brosjyre.

Seljord kunstforening har eksistert siden 1968 og har vært en viktig arena for samtidskunst i Vest-Telemark. De har arrangert sommerutstilling i 52 år, men årets utstilling er satt på vent til 2021 på grunn av koronapandemien. Utstillingen handlet om ballongferden fra Paris til Lifjell i 1870.

Siden utstillingen er utsatt i ett år ønsker kunstforeningen å bruke tiden på noe annet – nemlig å lage en oversikt over offentlig kunst i Seljord kommune.

– Overordnet idé er å synliggjøre kunstverk i offentlige rom gjennom korrekt informasjon og lokasjon av kunstverkene. Målgruppen er både barn, unge og voksne. Prosjektgruppen vil samarbeide nært med kunstnerisk råd og foreningens nettverk for å sikre kvalitet og tyngde i det endelige produktet, heter det i søknaden.

Kunstforeningen ser for seg at man utgir brosjyren først og deretter prioriterer digitale plattformer.

Artikkeltags