To 29-åringer fra Notodden er tiltalt for grovt bedrageri etter at de skal ha lurt fire banker og kredittinstitusjoner til å betale ut lån på flere hundre tusen kroner i fjor.

De to mennene skal ha overbevist bankene og låneinstitusjonene om å betale ut billån på 150.000 kroner hver i perioden september og oktober i 2021 ved å oppgi feil informasjon i lånesøknadene.

Ifølge tiltalen skal mennene ha oppgitt uriktig kjøpesum og oppgitt lavere kilometerstand på de fire bilene de søkte om lån til å kjøpe.

LES OGSÅ: Bedragerisaken på Notodden: Skal ha forfalsket lånesøknader til flere billån

Sentral person

Politiet har i lengre tid etterforsket en av 29-åringene, som de mener er en sentral person i et bedragerinettverk.

Han ble varetektsfengslet i mars i fjor mens politiet gikk det de mener er et organisert nettverk, etter i sømmene.

29-åringen fikk i november 2020 en dom på halvannet år for bedrageri. Mens han sonet dommen ble han på nytt pågrepet og varetektsfengslet i saken han nå er tiltalt for. Politiet mente da at han hadde for løse tøyler i fengsel på åpen soning, og at han medvirket til nye bedragerier fra innsiden av murene.

Organisert preg

De to 29-åringene er tiltalt for grovt bedrageri eller medvirkning til dette. I tiltalen er det lagt vekt på at de påståtte bedrageriene hadde en betydelig økonomisk skade, er gjort flere ganger og har hatt et organisert preg over seg.

Den andre tiltalte 29-åringen ble pågrepet og fengslet i januar i år. Han erkjente da straffskyld.

Rettssaken starter i Telemark tingrett 1. juni.