Sondre Rossbach var ikke på tirsdagens Odd-trening. 26-åringen var da kun små detaljert unna en låneavtale med den svenske klubben Degerfors.

Onsdag ettermiddag ble han presentert som ny keeper i den allsvenske klubben.

Der skal han, som har vært i Odd siden 2011, prøve å få ny fart på en karriere som har stoppet helt opp det siste halvannet året.

Rossbach har kontrakt med Odd til sommeren 2024.

Degerfors endte som nummer 13 i Allsvenskan forrige sesong.

Ifølge den svenske klubbens hjemmeside gjennomgikk Rossbach den siste legeundersøkelsen onsdag ettermiddag. 26-åringen skal ha sin første trening med nye lagkamerater torsdag.

– Det føles godt å være her. Jeg har hatt samtaler med Patrik Werner (sportssjef) og trenerne en stund og er glad for at det nå er ferdig. Jeg har hatt et kjempeinntrykk av klubben, sier Sondre Rossbach til klubbens hjemmeside.

– Jeg visste ikke så mye om Degerfors IF før jeg kom hit, for å være ærlig, men jeg har gjort min research og sett at det er en veldig populær klubb. Degerfors ser ut til å være et sted som brenner for fotball. Hvis jeg skulle beskrive meg selv som spiller, vil jeg si at jeg er rolig og jobber hardt. God i boks og raske reaksjoner, er kanskje det som utmerker meg mest. Jeg er god med føttene også. Målet er å få en flott sesong i Allsvenskan og det skal bli gøy å bli kjent med trenere og spillere.

Signeringen av Sondre Rossbach gjør at Degerfors IF nå er fulltallig på keepersiden. Utenom Sondre er også Jonas Olsson og Filip Järlesand i troppen.

Sportssjef Patrik Werner sier dette om Sondre Rossbach:

– Sondre Rossbach er en merittert og stabil keeper som til tross for sin unge alder har spilt mange kamper på høyt nivå. Han har ikke spilt jevnt det siste året, men er riktignok en god keeper, bare se på hva han har fått til i karrieren. Vi håper at han kan få en ny start hos oss, sier Patrik Werner til degerforsif.se.

Venter fortsatt

Når det gjelder Leopold Wahlstedt, som fortsatt skal være ønsket i Bodø/Glimt, har det ikke kommet noe nytt bud onsdag.

Både Odd og Leopold Wahlstedt bekreftet tirsdag at det kun er én klubb som er konkret på, altså i forhandlinger om en overgang. Det er Bodø/Glimt.

Svensken, som tidligere har vært åpen om at et overgang til utlandet er den store drømmen, ser ut til å innfinne seg mer og mer med at det blir en ny klubb i Norge og at spill med Bodø/Glimt i Europa kan være et bra steg i den videre karrieren.

– Om jeg kunne velge hadde jeg sikkert tatt både Liverpool og Barcelona og alle, men det er januar og ligaene er i gang og det er egentlig ikke så vanlig med overganger i dette overgangsvinduet, sa Leopold Wahlstedt etter tirsdagens trening.

Sondre Rossbach har spilt lite i Odd de siste sesongene etter at han mistet keeperplassen til Leopold Wahlstedt i september 2021. Svensken er også attraktiv for andre klubber og kan bli solgt i vinter og nylig ble det kjent at veteranen Rune Almenning Jarstein (38) trener med Odd for å holde seg i gang mens han venter på en avgjørelse med Hertha Berlin.

Det var i fjor at Hertha ville terminere kontrakten til skiensmannen. Partene har ikke kommet til enighet, og rettssaken fortsetter 2. mars. Telemarkingen vil renvaske seg før han går videre.

Når 38-åringen har gjort det, kan han signere en kontrakt med Odd, klubben han ble solgt fra til Rosenborg i desember 2006.

Det har lenge vært klart at Rossbach, som var utlånt til Vålerenga i fjor høst, må se seg om etter ny klubb for å få spilletid. Tidligere i vinter var Odd og Stabæk enige om en overgang, men keeperen takket til slutt nei til tilbudet fra den nyopprykkede klubben.