Skal du hjem fra byen i sommer må du ta taxi

GRENLAND: I sommer er alle nattbussene innstilt i Grenland

DEL

Fra 23. mars har nattbussene i Grenland vært innstilt, som følge av korona-situasjonen. Selv om de fleste korona-restriksjoner nå løsnes på, kan man lese på Farte.no sine nettsider at nattbussene også innstilles over sommeren. Det er fylkeskommunen som har tatt beslutningen.

- Det er en nasjonal oppfordring å ikke reise med kollektivt med mindre man må. Da ønsker ikke vi å oppfordre til dette, forteller Trond Myhre i Vestfold og Telemark fylkeskommune.

Farte har allerede fått noe hard medfart på sine Facebook-sider som følge av at man nå må kjøpe billett via Farte sin app i forkant av bussturen sin. Dette påvirker dem som ikke eier smarttelefoner, og særlig eldre.

Vanskelig å overholde restriksjoner

Blant annet skal Wrightegaarden ha konserter i sommer, hvor flere fort ble utsolgt. Både fra slike arrangementer og ellers i helgene er det vanlig å benytte seg av nattbuss for å komme seg hjem. Det er også et mye rimeligere alternativ til taxi. Fylkeskommunen opplyser likevel om at det ikke vil bli satt inn noe alternativ transport hverken i forbindelse med disse arrangementene, eller andre i sommer.

- Vi ser allerede at det kan være vanskelig å sørge for at folk sitter i annenhvert sete og holder avstand til hverandre i hverdagen. Å passe på at folk da overholder de samme reglene om nettene når det er mange folk, og når folk kan ha drukket alkohol, klarer vi ikke passe på. Da kan også sjåførene være ekstra utsatte mens de er på jobb, forteller Myhre.

Innbyggerne i Grenland må nok belage seg på taxi eller annen transport om nettene ihvertfall gjennom resten av sommeren.

- Kommer det noen nye beskjeder etter hvert om at vi kan øke til full kapasitet blir nattbuss igjen aktuelt, men inntil videre er ikke dette noe vi kommer til å endre på, sier Myhre.

Artikkeltags