Gå til sidens hovedinnhold

Skagerak kjøper hele Skien fjernvarme

SKIEN: Har planer om å bygge ut.

Skagerak Varme kjøper hele Skien Fjernvarme AS. Det kommer fram i en pressemelding tirsdag morgen.

Skien Fjernvarme ble etablert av Skagerak Varme, AT Skog og Løvenskiold Fossum i 2007. Selskapet produserer varme basert på bioenergi på Nylende i Skien, og leverer denne varmen til skoler, kontor- og næringsbygg, sykehus og barnehager i byen.

– AT Skog og Løvenskiold har hatt som ambisjon å bidra aktivt i etablering av ny grønn næring, som benytter lokale skogressurser og særlig ressurser som ellers ville gått til spille. Den jobben er nå fullført, sier administrerende direktør i Skagerak Varme, Svein Morten Rogn, i pressemeldingen.

Med det selger Løvenskiold Fossum (15 prosent) og AT Skog (34 prosent) sine eierandeler av fjernvarmeselskapet. Selskapet fusjoneres inn i Skagerak Varme AS.

Ledende i Norge

Skien Fjernvarme leverer over 50 millioner kilowattimer energi fra fornybare ressurser hvert år, noe som kutter Skiens CO₂ – utslipp med 18 000 tonn i året. Dette vil fortsette å øke, forteller Rogn.

I nasjonal målestokk troner Skien Fjernvarme helt i toppen på andelen av den totale energiproduksjonen som skjer på fornybare kilder.

– Eierne i Skien Fjernvarme mener tiden er moden for at Skagerak Varme tar selskapet fullt og helt inn i konsernets videre satsing på vekst på fornybare energikilder. Vi ser tilbake på et godt og konstruktivt samarbeid og er stolte av hva Skien Fjernvarme nå bidrar med av miljøvennlig energi til Skien by, sier Rogn.

Partene vil fortsatt samarbeide om virkestilgang til varmesentralen.

Skagerak Varme har en klar plan om videre offensiv utbygging av infrastruktur for fjernvarme i Skien. Det har et mål om å tilby mer fjernvarme til fossilfrie byggeplasser, gatevarme og idrettsanlegg – og til kjøleløsninger.