Kjøper seg inn i Skagerak Elektro

Skagerak Elektro - på Engerfeltet i enden av Vallemyrene

Skagerak Elektro - på Engerfeltet i enden av Vallemyrene Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Skagerak Energi har solgt majoriteten av aksjene i Skagerak elektro AS til den lokale investorgruppen Telemark Group.

DEL

Det lokale investeringsselskapet basert i Skien kjøper 51% av aksjene, mens Skagerak Energi beholder 49 prosent av selskapet. Med 51 prosen av aksjene har Telemark Grup kontrollen.

Dette er i tråd med vårt ønske om å bringe inn en strategisk partner på eiersiden i selskapet, sier konsernsjef i Skagerak Energi, Knut Barland i en pressemelding.

Han er godt fornøyd med at nettopp Telemark Group er kjøper.

– De har røtter lokalt, og er opptatt av å videreutvikle virksomhet i regionen. Derfor er de en god partner for oss, sier Barland.

125 ANSATTE

Skagerak Elektro AS har i dag 125 ansatte med hovedkontor i Porsgrunn. De tar på seg oppdrag fra Vest-Agder til Oslo med hovedtyngden i Telemark og Vestfold.

Bedriften har kontorer i Froland, Porsgrunn, Tønsberg og Billingstad.

Selskapet jobber i hovedsak med nettinfrastruktur, elektroinstallasjon, samferdsel – belysning og energiøkonomisering.

Omsetningen i fjor var på nærmere 180 millioner kroner. Selskapet har de siste årene hatt forholdvis svake resultater.

- Vi har foreløpig ikke snakket med de ansatte, men det skjer mye innen infrastruktur i tiden fremover og her er selskapet godt posisjonert, sier styreleder Bjarne Moursund i Telemark Group til TA.

Han ser for seg en styrking av selskapet i tiden fremover.

LOKALE EIERE

Telemark Group ble startet i 2013 av en gruppe lokale industriutviklere. Virksomheten er et holdingselskap med langsiktig og industrielt perspektiv. Selskapet investerer i virksomhet innen infrastruktur, energi og helse. Elektro.

Moursund var i en rekke år konsernsjef i Bandak Group.

- Vi ser etter bedrifter med utviklingspotensiale, og som primært har hovedkontoret sitt i Telemark, sier Moursund. Skagerak Elektro er et slikt selskap, som også har betydelig virksomhet utenfor fylket.

Telemark Group besitter erfaring innenfor olje og gass, prosessindustri, jernbane og økonomi. Selskapet ønsker å ha stor innflytelse i selskapene de investerer i, og får nå altså majoritet i Skagerak Elektro med 51% av aksjene.

- Som aktiv eier bidrar vi med kapital, tverrfaglig kompetanse og erfaring samt omfattende nettverk for å videreutvikle bedriftene vi er medeiere i, sier Moursund. Nå ser vi fram til å utvikle Skagerak Elektro videre sammen med Skagerak Energi, og med aktivt bidrag fra de ansatte.

Artikkeltags