– Det var helt kaos. Det var nærmest parkeringsproblemer på utsiden da vi kom, sa en damegjeng som var i Brekkeparken tirsdag formiddag.

De hadde som så mange andre tatt turen til parken på den årlige tulipanhøstingen.

«Ta til du skjems»

Det var nokså kaotisk inne i parken den første timen etter åpning. Da 25 000 tulipaner skulle fjernes, gikk folk mann av huse.

Tradisjonen tro åpnes portene til Brekkeparken når tulipanene er på hell og innbyggerne inviteres til å komme og grave opp med seg det man ønsker av tulipanløker og ta med hjem.

-Det er jo helt kaos. Folk er helt gærne og hamstrer med seg, sa et par venninner som sto og fylte poser og kasser da TA var innom.

«Ta til du skjems» heter det, og det kunne det se ut til at folk gjorde – og følte på det. Det var nemlig svært mange som takket nei til å bli avbildet i avisen med spaden i jorda og sekken full av tulipanløker.

– Litt av et syn

Etter endt skattejakt traff TA på tre blide sjeler som viste at de satte stor pris på det tilbudet som Telemark museum gir hvert eneste år.

– Det er veldig hyggelig av Brekkeparken å invitere til en dag som denne. Bare se på alle disse som er her! Og hadde det ikke vært for at de hadde gitt bort disse tulipanene hadde de vel blitt kastet, sier Kari Aas Haugland, Lena Finnmark og Vidar Aas Haugland.

Det var første gang de var i parken, og fortalte at de også skulle på byttemarked i kafeen samme kveld.

– Blomster er blitt veldig populært, se så mye som er borte alt, sier Vidar og smiler, godt fornøyd med de han har fått med seg.

– Det er sjelden å se så mye husmødre med rumpa i været. Det var ingen skravling, telefonene ringte men ingen hadde tid til å ta den. Det var litt av et syn! sa Lena og Kari før de satt seg ned for en pust i bakken.