(SB) Søndag gjorde Norwegian comeback på Torp. Og det første flyet, som ankom Sandefjord fra Alicante i Spania, fikk litt av en velkomst.

For vannkanonene sto klare for å hilse flyet velkommen med vannfontene. Det er en hilsen som lufthavner bruker ved spesielle anledninger.

– Norwegian har vært borte fra Torp i to år, og vi synes det er veldig, veldig hyggelig at de er tilbake nå. De har et stort og lojalt publikum i regionen vår som har ventet på dem. Derfor ble det en liten markering da ruten til Alicante startet opp i går. Det er ikke så ofte vi «døper» flyene våre på denne måten på Torp, sier markedssjef Tine Kleive Mathisen.

Hun forteller videre at det har vært et viktig mål for Torp å få alle selskaper som opererte på Torp før pandemien, til å komme tilbake med sine ruter.

– Det har vi heldigvis lykkes med. Norwegian var det siste selskapet som nå kom tilbake til oss, sier markedssjefen.

Hun er klar på at de to rutene til Alicante og Malaga er populære for mange.

– Det bookes veldig bra på de to rutene nå. Vi opplever en veldig stor økning i trafikken i disse dager. Det er mange som har ventet på anledningen til å komme til sol og varme. Vi ser at Spania er populært. Det er feriefavoritten til nordmenn, sier Kleive Mathisen.

Også Ryanair flyr til de to spanske destinasjonene fra Torp. Tirsdag starter det irske selskapet også opp en ny rute til Spania.

– Da starter ruten deres til Mallorca. Det er jo også et veldig populært feriemål for mange, sier markedssjefen.