Gå til sidens hovedinnhold

Siv Jensen går av som Frp leder

Siv Jensen trekker seg som leder av Fremskrittspartiet. Det har hun gitt landsstyret i partiet beskjed om i dag.

- Jeg har varslet nominasjonskomiteen at jeg ikke ønsker gjenvalg til Stortinget. Og jeg har informert valgkomiteen at de må velge en ny leder på landsmøtet i mai, sier Siv Jensen.

- Jeg trenger å gjøre noe annet, jeg trenger å gjøre noe annet, enn det jeg har holdt på med i de siste 24 årene, sier Jensen.

- Et skifte nå vil også gi partiet en ny start. Arbeidet framover krever en ledelse som har fokus og fullt trykk.

- Jeg har sett på nødvendigheten av å rydde opp først, ta organisatoriske grep. Det er på mange måter gjort, og derfor kommer dette nå, sier Jensen.

Når Siv Jensen nå går av, peker hun også på sin etterfølger, Sylvi Listhaug.

- Jeg håper at partiet vil velge Sylvi Listhaug som leder og Ketil Solvik Olsen som nestleder, sier Siv Jensen på pressenkonferansen som pågår.

Kommer som en overraskelse

Beskjeden om at Siv Jensen nå går av som partileder kommer overraskende på de fleste. Spesielt siden det kommer rett før et stortingsvalg. Men skulle hun gjøre det så er det også tiden, siden partiet skal ha landsmøte om ikke alt for lenge.

- Siv Jensen har vært en inspirerrende leder med en enorm arbeidskapasitet. Forståelig at hun nå velger å ta personlige hensyn etter mange år med arbeid hele døgnet, sier nestleder i Fremskrittspartiet i Vestfold og Telemark, Thorleif Vikre.

Dårlige målinger

Siv Jensen sier selv at hennes avgang ikke har noe med partiets lave oppslutning å gjøre. Men det er ikke til å komme fra at etter at partiet gikk ut av regjeringen så har pilene bare pekt nedover. Nå også med meningsmålinger der oppslutningen er under ti prosent.

- Jeg har vært med så lenge at jeg har sett dårlige meningsmålinger før. Og sett at dette fort kan snu.

- Ingen er uerstattelige og nå er min tid kommet. Det er mitt valg, sier Siv Jensen.

- Det har vært vanskelig å ta denne beslutningen, men jeg er sikker på at den er riktig.