For to uker siden åpnet Porsgrunn golfsim dørene til to topp moderne simulatorer og et innbydende lokale på Heistad.

– Dette er noe vi har ønsket i 12 år, sier Thomas Nordengen, som står bak det nye golftilbudet sammen med Sten Årvik og Kenneth Nordengen.

Hovedgrunnen til at de har dratt i gang dette, er for å øke golfinteressen i fylket.

– Det bor nesten 7000 mennesker i nærområdet, og det er moro at vi nå kan tilby dette. Vi ønsker å skape et golfmiljø på Heistad. Både aktive spillere og folk som ikke har golfet tidligere, er hjertelig velkomne, sier Thomas.

– Nå kan man arrangere golfbursdager istedenfor bowlingbursdager, smiler Sten.

TESTING I LONDON

Guttene mener det ikke fantes gode nok simulatorer i nærområdet, og reiste til London for å teste ut siste skrik.

– Vi fikk testet simulatorene da vi var i London, og vi ble veldig imponerte. Det er golfere som lager softwaren, og denne simulatoren har vunnet alt av tester på nettet. Det blir ikke mer realistisk enn dette, sier Thomas og Sten.

De kan skryte av et lerret som er hele fem meter og 30 centimeter bredt, og 170 forskjellige baner å velge mellom.

– Banene finnes i virkeligheten. Dersom man har spilt på dem utendørs, kjenner man seg igjen. Det ene treet som står i veien, står også i veien i virkeligheten, gliser guttene, som forteller at de har testet ut samtlige golfsimulatorer fra Sørlandet til Oslo, men at ingen kan måle seg med de nyåpnede på Heistad.

– Dette er de klart beste. Disse simulatorene er de største og mest realistiske i verden, sier Sten.

FEM-MÅNEDERS SESONG

Thomas, Sten og Kenneth har åpnet Porsgrunn golfsim uten noen klubber i ryggen. Derfor koster det også noen kroner. Totalt måtte trioen ut med 700 000 kroner for det nye golflokalet.

– Vi har leaset mesteparten via DNB, mens 200 000 kroner har gått fra egen lomme, forteller Thomas og Sten, som er glade for at de har realisert drømmen.

– Vi koser oss. Det er deilig å kunne åpne dørene her og se hva vi har fått til. Vi spiller jo golf selv, så vi får trent litt også, sier golfentusiastene.

Guttene forteller at de vil ha åpent seks timer hver dag, og at de håper på en fem-måneders sesong. Hjemmesiden deres kan brukes til booking, og initiativtakerne rigger gjerne i stand til private arrangementer.

– Vi har jobber ved siden av, men minst én av oss er stort sett alltid tilgjengelig.