Denne torsdagen skal det være nattåpent i store deler av byen. Det blir salg i butikkene, konserter på Rådhusplassen og Poledance senteret Endless Pole Studio skal stå stand på Handelstorget og spre treningsglede til forbipasserende.

Poledance er en treningsform for hele kroppen hvor man får både styrketrening, mosjon, dans og akrobatikk ved bruk av en fastmontert svingstang, sier eieren og instruktøren Silje Astrid Myrvold til TA.

– Vi gleder oss til å vise folk hva slags sport vi driver med. Dette har vi sett skikkelig fram til og gleder oss til å vise fram våre flotte elever og instruktører, sier hun.

Drømmen ble til virkelighet

I 2013 da Silje bodde i Oslo meldte hun seg på et Poledance-kurs og ble raskt hekta.

Etter å ha flyttet hjem til Skien begynte hun å trene ved det da nye polestudioet under Kraft Performance Center og tok sertifisering som instruktør i 2018. Fra januar 2019 jobbet hun som instruktør og i august i fjor ble Endless Pole Studio til i lokalene etter det gamle studioet.

– Siden da har vi utvidet med en stor ny sal og resepsjonsområde som kom til ved hjelp av familie og venner, forteller den stolte instruktøren til TA.

Den hardtarbeidende skiensjenta forteller om en hyggelig gjeng som sprer positiv stemning. Hun understreker at Endless Pole Studio jobber hardt for å holde god standard i både stemning og trening.

– Det vi trener på er kroppsbevissthet, bedre selvtillit, kondisjon og mestringsfølelse. Vi har elever fra 16 år til damer over 50 år. Her spiller det ingen rolle om du er trent fra før, dette passer for alle uansett alder eller fysisk form, forteller hun.


Nybegynner deltok i NM

I mai tidligere i år holdt Norges Pole Sport Forbund (NPSF), Norges mesterskap i Pole sport i Lillestrøm kultursenter.

Her skulle de beste utøverne bli kvalifisert til å representere Norge i verdensmesterskapet. Her konkurrerte 80 utøvere i ulike kategorier og studioet i Skien stilte med en av sine elever for første gang.

– Vi er kjempefornøyde, selv om det ikke ble topp-plassering. Fatu, som stilte fra oss. Hun begynte i fjor høst og konkurrerte mot andre deltakere som hadde flere års erfaring. Vi synes dette er kjempegøy og det har gitt oss mersmak til å prøve igjen neste år og stille opp med et større lag, forteller den stolte instruktøren.

Håper å komme til OL

NPSFer en frivillig drevet organisasjon av medlemmer forbundet, og de jobber for å utvikle og fremme polesporten i Norge.

Myrvold forteller at hun synes det er viktig at polemiljøet i Norge støtter forbundet for at det skal kunne fortsette å holde mesterskap i sporten.

– På verdensbasis er miljøet mye større. VM i polesport, arrangert av Pole Sports & Arts World Federation (POSA) som det norske forbundet er medlem av, skal i år holdes i Italia i desember. Forbundet jobber også for og håper på å få sporten inn i OL i framtiden, forklarer hun.

Passer for menn også

Internasjonalt er det ifølge Myrvold mange flere menn som driver med pole sport og poledance, men noen begynner også å få øynene opp for det her hjemme.

– Mye av det vi driver med er akrobatikk på høyt nivå og sporten har ingenting med stripping å gjøre, selv om dette også er en type poledance. Jeg mener at menn må tørre å prøve ut denne sporten. Det krever skikkelig styrke og vi utøver veldig harde øvelser kombinert med styrketrening, forteller eieren.