Vant slaget og reddet ungdomsklubben

SEIRET: De unge som vil ha miljøarbeider for å sikre driften av ungdomssklubben gikk seirende ut i formannskapet tirsdag. Marie Nyhus (14) og Malene Roligheten (14) fra Siljan er godt fornøyd med det.

SEIRET: De unge som vil ha miljøarbeider for å sikre driften av ungdomssklubben gikk seirende ut i formannskapet tirsdag. Marie Nyhus (14) og Malene Roligheten (14) fra Siljan er godt fornøyd med det.

Artikkelen er over 2 år gammel

SILJAN: De unge vant slaget om miljøarbeider-stillingen og reddet ungdomsklubben. - Vi er kjempefornøyde.

DEL

Det uttrykker Marie Nyhus (14) og Malene Roligheten (14).

Begge var til stede da formannskapet i Siljan behandlet budsjettet for 2018, og det reddende forslaget ble vedtatt.

De var ikke alene, medelever fra fire klasser fikk anledning til å delta under møtet som fant sted i den store salen i kommunehuset. Også FAU-representantene var på plass.

En grundig diskusjon

Politikerne tok seg til tid til en grundig diskusjon, men det ble tidlig klart at de var innstilt på at kommunen skal ha en miljøarbeider - selv om budsjettet i Siljan ligger an til å gå flere millioner i minus.

Til slutt stod det mellom at stillingen skulle gjelde fra mai neste år eller august neste år. Det siste alternativet fikk flertall. Dermed er det duket for en miljøarbeider som vil ha spesielt ansvar for driften av ungdomsklubben Ukis.

Stillingen (70 prosent) vil gjelde ett år fram i tid til ressurser fra ungdomsskolen vil sikre den videre.

Ødela en smule

- Selv om vi er fornøyde med vedtaket, skulle vi gjerne ha sett at politikerne fikk miljøarbeider-stillingen på plass allerede i starten av 2018. Det ødela litt at de ikke bestemte seg for det, sa Malene Roligheten til TA da saken var avsluttet.

Hun har sammen med Marie Nyhus og andre uttalt seg til avisa før behandlingen og advart om at ungdomsklubbens framtid stod på spill, en klubb som benyttes av omkring 70 unge i alderen 13 til 20 år annen hver fredag.

Stolt ordfører

Det var en blid ordfører Kjell Sølverød som åpnet formannskapet tirsdag.

- Jeg er stolt over at så mange ungdomsskoleelever sitter i salen. Tenk på alle de unge politikerne vi vil få i framtida, sa han.

Rådmann Jan Sæthre overtok og informerte om tilsyn innen kommunal beredskapsplikt, før renovasjon i Grenland IKS ble behandlet - og tatt til orientering.

Deretter ble det budsjett for alle penga. Senterpartiet forsøkte seg blant annet på en justering av eiendomsskatten, men ble nedstemt.

Også leirskole og mer til flytninger

Til slutt samlet formannskapet seg om en innstilling til budsjett 2018, inkludert:

* Statstilskudd til flyktninger økes med 1,4 millioner - introduksjonsstønad økes med 500 000 kroner - bruk av disposisjonsfond reduseres 900 000

* 70 prosent miljøarbeider med ett års engasjement fra 1. august 2018 - 250 000 kr. - finansieres ved leie av fiber til Opdalen 72 000 kr, etablering av fiber Opdalen 60 000 kr. - redusert tilleggsbevilgningskonto 68 000 kr og bruk av disposisjonsfond 50 000 kr

* Rammetilskudd fra staten reduseres med 150 000 kroner - bruk av disposisjonsfond økes med 150 000 kroner

* Reasfaltere og utvide parkering ved kommunehuset bortfaller (250 000 kr.) - beløpet settes inn på disposisjonsfond

* Leirskole - det prioriteres brukt 100 000 kr av disposisjonsfondet til gjennomføring av leirskole

* Kommuneplan - 250 000 kr til innleie av konsulent og tjenester for utarbeidelse av kommuneplan

* Oppmerking og skilting av parkering på kommunehuset 50 000 kr. - finansieres ved bruk av disposisjonsfond

Artikkeltags