Det opplyser forsvareren hans, advokat Sverre Sjøvold i Advokatfirmaet Hasle.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld, fordi han mener at dette var nødverge, sier Sjøvold.

Forsvareren opplyser at den siktede og den fornærmede skal ha oppholdt seg i samme leilighet da hendelsen skjedde.

Ble fløyet til Ullevål

Politiet opplyste søndag at den fornærmede mannen i 30-åra selv hadde kommet seg til legen, og at han ble fløyet til Ullevål sykehus med kritiske skader. Politiet meldte søndag at tilstanden var kritisk, men stabil.

Sjøvold opplyser mandag at den fornærmede skal ha våknet.

Politiadvokat Margrethe Wigeland Øiestad i Sør-Øst politidistrikt begjærte den siktede 34-åringen varetektsfengslet for to uker, i et fengslingsmøte som ble holdt mandag ettermiddag i Telemark tingrett.

Hun grunnla begjæringa med at det er fare for bevisforspillelse.

Tingrettsdommer Leif Olav Haugen beslutta at 34-åringen skal varetektsfengsles for to uker med brev- og besøksforbud, slik påtalemyndigheten ba om.

Jernrør

Kjennelsen ble klar mandag ettermiddag.

– Når det gjelder siktedes forklaring om at han slo fornærmede i nødverge er det i beste fall uklare omstendigheter knyttet til hva som skjedde, som påtalemyndigheten må få nødvendig tid til å undersøke nærmere. Retten vil i den anledning likevel bemerke at siktede selv oppsøkte situasjonen med et jernrør og forlot leiligheten han oppholdt seg i etter første møte med fornærmede. Til tross for at han antok at fornærmede hadde kniv valgte han heller ikke å returnere til denne leiligheten når han igjen påtraff fornærmede i trappegangen. Hvorvidt det foreligger en nødvergesituasjon og omstendighetene rundt hva som skjedde vil påtalemyndigheten kunne bringe dette på det rene i den videre etterforskninga, heter det i kjennelsen fra Telemark tingrett.

Den siktede 34-åringen, som sier at han er uskyldig, må dermed sitte i varetekt fram til og med 1. august.