Mannen som er siktet for å ha drept en 25 år gammel kvinne på Hellerud natt til tirsdag, erkjenner straffskyld. Det opplyser hans forsvarer, advokat Cathrine Grøndahl, til VG.

Han erkjenner dog ikke straffskyld for drapsforsøk på et ektepar i forbindelse med en kollisjon på E6. Ifølge forsvareren var intensjonen å ta sitt eget liv i kollisjonen – ikke drepe personene som satt i den andre bilen.

– Han angrer veldig på det han har gjort, og synes det han har utsatt andre mennesker for er ille, sier Grøndahl til VG.

Sittet i lange avhør

Den 29 år gamle rumenske mannen har sittet i avhør både onsdag og torsdag. Politiadvokat Børge Enoksen, påtaleleder for etterforskningen i Oslo-politiet, har beskrevet ham som samarbeidsvillig.

– Han erkjenner det faktiske som er beskrevet i siktelsen. Etterforskningen går nå ut på å få det bekreftet eller avkreftet, sa Enoksen til Avisa Oslo torsdag ettermiddag.

Det var i 06-tiden tirsdag morgen at nødetatene fikk melding om en ulykke på E6 ved Morskogen i Eidsvoll. Det viste seg at 29-åringen hadde kjørt i feil retning på motorveien, før han kolliderte med en annen bil. Kollisjonen resulterte i omfattende materielle skader på de involverte kjøretøyene, men ingen personer ble alvorlig skadd.

På stedet fortalte 29-åringen til politiet at han hadde «gjort noe» mot en kvinne i Oslo. Det førte dem til adressen på Hellerud, der de altså fant den 25 år gamle kvinnen død – formentlig drept med kniv. Kvinnen var fra Bamble og hadde bodd i leiligheten i Oslo kun i ett par uker.

«Kortvarig» relasjon

Ifølge politiet har det vært en «kortvarig» relasjon mellom henne og mannen forut drapet. De har imidlertid vært tilbakeholdne med å kommentere detaljer i det.

– Vi har avhørt mange vitner og siktede. Sånn sett begynner vi å få et overblikk, men det er fortsatt mange vitneavhør igjen og vi er tidlig i etterforskningen, sa Enoksen torsdag ettermiddag.

Onsdag besluttet Oslo tingrett å varetektsfengsle den siktede mannen i fire uker med brev- og besøksforbud. Han er også underlagt medieforbud i to uker.