- Vi har stort fokus på sikkerheten

Russen er klare for fest. Her av noen av dem som hadde tatt turen til Skjærgårdshallen torsdag kveld. Foto: Dan Hagen.

Russen er klare for fest. Her av noen av dem som hadde tatt turen til Skjærgårdshallen torsdag kveld. Foto: Dan Hagen.

Artikkelen er over 4 år gammel

BAMBLE: Russen er klare for fest, og i den forbindelse spares det ikke på sikkerheten.

DEL

Det strømmer til med russ i Skjærgårdshallen i Langesund. Det er natt til 1. mai, og dermed en av de største festene for årets russ. Da TA var på plass ved 22.30-tiden var cirka 300 russ fra både Telemark og Vestfold på stedet. Ytterligere 200 er ventet i løpet av kvelden og natten.

- VI TAR INGEN SJANSER

- Vi har alt under kontroll. Dette går så langt rolig for seg, sier arrangør Jon Leiulfsrud. Han setter stort fokus på sikkerhet og kontroll. En av grunnene til dette er voldtekten av en russejente fra Telemark ved et arrangement i Halden forrige uke.

- Vi har på plass tolv vakter fra et sikkerhetsselskap, fire politimenn, natteravner og seks til åtte lettvakter. Vi vil sjekke alle russebiler, og mørke områder er opplyste. Vi tar ingen sjanser, sier Leiulfsrud.

- TENKER LITE PÅ OVERFALL

- Vi er her for å feste og treffe venner. Tanken på overfall, eller det som verre er, tenker vi lite på, selv om vi har blitt informert av politiet på forhånd, sier Malin Klausen (18) fra Bamble.

Hun var sammen med venninnen Lilja Beate Berg (19).

- Det er jo sjeldent at voldtekter eller alvorlige ting skjer, men vi har blant annet fått beskjed om alltid å være to og to sammen, og passe på at ikke fremmede holder drinken vår. De kan jo legge noe oppi, sier Berg, før hun legger til;

- I kveld blir det party for oss. Kjempegøy!

MYE MUSIKK

Det var lagt opp til musikk i mange timer på russetreffet i Bamble. Blant artistene som deltar er Jamie, Russekongen og Alphabeat. Musikkstopp var satt til 02.30.

Artikkeltags