Sykehuset måtte kaste all mat

FULL PRODUKSJON: Seksjonsleder Wenche Kristine Røstad sørger for å igangsette matproduksjonen etter å ha kastet 1500 matporsjoner og annet ferskvare.

FULL PRODUKSJON: Seksjonsleder Wenche Kristine Røstad sørger for å igangsette matproduksjonen etter å ha kastet 1500 matporsjoner og annet ferskvare. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: Sykehuset i Telemark måtte kjøre flere sykehusmåltider på dynga etter strømstans.

DEL

Under et planlagt strømbrudd ved Sykehuset Telemarks ernæringsavdeling i Skien, gikk ikke alt helt etter planen. En tredagers matproduksjon måtte kastes, da temperaturen forandret seg på kjølerommet.

– 1500 porsjoner måtte kastes, forteller avdelingsleder for ernæring, Ann Iren Skjemstad ved Sykehuset Telemark.

Hun legger til at kastingen er en del av sykehusets sikkerhetstiltak.

SKAL IKKE SKJE

Det var klokken 07.00 onsdag morgen, da kjøkkenansatte var kommet på jobb, at personalet ble kjent med avviket.

– Vi har et alarmsystem som varsler med en gang det er endringer i temperaturen. Dette passet dårlig nå, sier Skjemstad.

Det er ikke klart hva som forårsaket at temperaturen endret seg.

– Vi må gå gjennom rutinene og vil følge opp det som skjedde i samarbeid med vår tekniske avdeling, fortsetter hun.

Kommunikasjonssjef Lars Kittilsen ved sykehuset presiserer at dette var en planlagt strømstans, og at det er fint å se at alt fungerte når uhellet først var ute.

– Dette gjør oss ekstra oppmerksom på alle rutiner, og det er fint å se at det fungerer, forteller Lars Kittilsen.

UKJENT KOSTNAD

Med Kristi himmelfartsdag og 17. mai like om hjørnet, er det nå bestilt ny mat fra sykehuset på Notodden, samt kjøtt og annet ferskvare fra blant annet Tønsberg.

– Alle har fått mat i dag. Vi satte i gang tiltak i morges med storproduksjon. Og de ansatte gjør en kjempejobb med å ta inn det tapte, opplyser avdelingslederen.

Det er foreløpig ikke kjent hvor mye et slikt avvik vil koste sykehuset.

– Jeg kan ikke si hvelt klart hvor mye det koster.

Artikkeltags