Jakten på den Store Skumle Moby Dick gikk både til lands og til vanns, og under seilasen dit ble både stor og liten underholdt med sang, musikk og lun humor.

Mest spennende

Historien er følgende; Kaptein Akab er sikker på at den hvite hvalen, Moby Dick har kidnappet sønnen hans, og nå vil han ha hevn. Han betaler Even og Talulah for å bli med på ekspedisjon. Talulah er stormende forelsket i Even, mens Even bare er opptatt av ubåtens tekniske fasiliteter.

Den gamle kapteinen i Dagrun Anholts skikkelse bærer forestillingen med bravur. Hun er både sjarmerende og morsom der hun sjarmerer både barna, men kanskje enda mer foreldrene deres.

Den knappe times lange forestillingen favner både sang og musikk, forviklinger og spenning. Kanskje mest av alt spenning.

- Spennende eller morsom?

- Spennende! Men også morsom, mente jentene på ni og elleve år, som storkoste seg oppi jolla.

Scenografi som sjarmerer

Koronasituasjonen hadde Teater Ibsen løst på en svært original og smakfull scenografisk måte. Publikum fikk tildelt hver sin båt / kano / pram, slik at de satt sammen med sine nærmeste. Herfra hadde alle god sikt både til ubåten og brygga. Og godt satt man på utdelte sitteunderlag.

Diksjonen var god, slik at publikum ikke hadde noe problemer med lyden, og det hjalp enda på da regnet holdt opp og publikum kunne lette på ponchoen som ble utdelt ved ankomst.

Dagruns forestilling

Forestillingen i Borggården var en time med sang, musikk og humor som appellerte både til liten og stor, men med Peter Pan som ble spilt i Borggården i fjor friskt i minne, var årets produksjonen likevel et par hakk bak. Dagrun Anholt er spot on og redder forestillingen med sin sjarmerende og rå humor som morer foreldregenerasjonen vel så mye som småtassene.

Tradisjonen med utendørs teater i Brekkeparken lever videre og allerede etter sommeren ventes det mer teatralske sprell i parken. Det er bare å glede seg!

Fakta

Med: Teater Ibsen

Spillested: Borggården, Brekkeparken

Regi: Frode Gjerløw

Skuespillere: Dagrun Anholt, Madeleine Barosen Herholdt, Preben Lillebø Rongve

Anbefalt fra fem år og oppover

Spilleperiode: 5. juni – 23. juni