Gå til sidens hovedinnhold

Hele byen grises ned

Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: En rekke bygårder i Skien sentrum har blitt griset til av taggere de siste månedene. Anmeldelsene havner nederst i bunken hos politiet.

– Nei, vi har fremdeles ikke pågrepet noen, bekrefter etterforskingsansvarlig Georg Andersen i Sør-Øst politidistrikt.

I helgen ble en av Skiens vakreste bygninger griset til på samme måte som flere andre bygårder har blitt det tidligere. Dette kort tid etter at praktbygget ble totalrenovert. Natt til lørdag tok taggere tatt seg opp en stige på siden av bygget og sprayet ned en vegg.

– Vi bannet høyt da vi så det, sier daglig leder Bjørg Helene Andreasen i Festiviteten AS. Taggern har sprayet ned hver eneste profil slik at veggen må renses eller males på nytt.

Mandag går turen til politiet for å anmelde skadeverket. Det har de gjort en gang før, men den gangen ble saken henlagt. Politiet beklager at de ikke har nok ressurser til å etterforske sakene.

Lavt prioritert

– Dette er en type saker som taper i konkurransen, fortsetter Andersen hos politiet. Han viser til at voldssaker har høyere prioritet og at de akkurat nå etterforsker en drapssak som krever svært store ressurser.

– Dette er selvsagt en plage for dem som blir rammet av hærverket, men vi skal være så ærlige å si at vi nok ikke kan bruke så store ressurser på disse sakene som vi kunne ønsket oss, avslutter Andersen.

En runde i Skien sentrum viser at de fleste bygninger har blitt griset til i større eller mindre grad. Likevel mottar ikke politiet spesielt mange anmelder av slikt skadeverk. Det tyder på at mange lar være å gå til politiet.

– Det er noen anmeldelser, men ikke veldig mange, sier etterforskingsleder Kristian Myhra ved Grenland politistasjon.

Han etterforsker sakene og kan fortelle at politiet har navngitte personer på blokka.

– Vi har noen personer vi vil sjekke nærmere, sier Myra. Det er spesielt taggen DVL som går igjen. Politiet utelukker ikke at det står to personer bak den samme taggen. Mye tyder på at denne personen også er aktiv andre steder.