Bygningen i Th. Kittelsens vei 2 er allerede revet, men gårdeierne har ennå ikke fått tillatelse til å rive «Tårnhuset» i Th. Kittelsens vei 4.

Byggesaksavdelingen i kommunen ønsker å få reguleringsforslaget for hele Schaanningkvartalet på bordet, før det gis rivetillatelse for «Tårnhuset».

FERDIG FØR SOMMEREN

Under bygningsrådsmøtet onsdag i forrige uke ba Bjørn Andersen, som talsmann for gårdeierne, om at kommunen raskt gir rivetillatelse. Dette for å utnytte anleggsmaskinene som allerede er på plass på stedet, og for å unngå at rivingen må pågå midt i sommersesongen.

Iver A. Juel (Frp) og Solfrid Rui Slettebakken (V) var blant bygningsrådsmedlemmene som ba bygningssjefen om en rask behandling av rivesøknaden.

– Kommunen bør kunne behandle rivesaken samtidig med reguleringsplanen. En liknende løsning fikk jo Kragerø sparebank nylig, påpekte Rui Slettebakken.

LEILIGHETER PÅ TOPPEN

Bjørn Andersen opplyste at minikjøpesenteret i Schaanningkvartalet, som hovedsakelig får leiligheter oppover i etasjene, kan stå ferdig før neste sommer hvis rivetillatelsen kommer raskt på plass.

Etter ombyggingen vil alle butikklokalene på gateplan i kvartalet ligge på samme nivå.