Med denne kan du havne i Guinness rekordbok

REKORDPLAGG?: Dyrskun håper å få et rekordantall mennesker med kofter på lørdag. Resultatet skal dokumenteres og sendes til Guinness rekordbok.

REKORDPLAGG?: Dyrskun håper å få et rekordantall mennesker med kofter på lørdag. Resultatet skal dokumenteres og sendes til Guinness rekordbok. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

SELJORD: Førstkommende helg er det vårmarknad og Dyrskuplassen fylles atter med kjøpesterke horder. Dyrsku'n har også en spesiell rekordplan for folk med kofter.

DEL

Det er førstkommende lørdag, under den årvisse vårmarknaden på Dyrskuplassen, at arrangøren prøver å få til en ordentlig verdensrekord.

I en pressemelding opplyser Dyrsku'n om at gjenbruk og retroklær vil spille en sentral rolle under årets arrangement fredag og lørdag. En hel hall skal fylles med retroklær og tekstiler. Det blir også mulig å designe egne luer og få råd om plagg som kanskje har ett og annet hull for mye.

Kofterekord

Selve rosinen i pølsa blir verdensrekordforsøket. I et år der Senterpartiet når stadig nye høyder tror arrangøren også på en ny vår for den gode, gamle kofta. De oppfordrer derfor alle som har ei strikkejakke til å ta den på seg for å komme på Dyrskuplassen. Lørdag ettermiddag blir det høytidelig telling av antall frammøtte i kofter, samt en dokumentering av koftehappeningen ved hjelp av et fotografi.

– Kanskje hamnar koftene i Guinness rekordbok, lokker Dyrsku'n.

Med som fagperson er også Liv Sandvik Jakobsen som til vanlig blogger om tradisjon, inspirasjon og landlig livsstil. Hun har med seg en haug med kofter som skal vises fram på et moteshow. Elever fra Kvitsund gymnas stiller som modeller.

Aktivitet og antikvitet

De som ikke har ei varm kofte å dra over skuldrene trenger ikke å fortvile. Det blir selvfølgelig også andre muligheter på Dyrskuplassen. For de minste blir det tilbud om ansiktsmaling, møte med ballongklovn, og fysisk fostring i hoppeslott og på trampoliner. For bilinteresserte blir det veteranbilutstilling, og handelskåte kan glede seg til å møte over 200 utstillere.

Artikkeltags