Gå til sidens hovedinnhold

Selskapet har tapt 30 millioner

TELEMARKL: Telemarkrøye AS har tapt 30 millioner kroner hittil, men investorene bak gir seg ikke.

Før sommerferien informerte investoren Arve Bakken kommunestyre om utviklinga, situasjonen og planene for Telemarkrøye AS, melder nettutgaven til Vest-Telemark blad (VTB) fredag.

Bakken fra Heddal ble med som investor i Fyresdal-bedriften i 2013, året etter at selskapet ble stiftet.

– Det har vært en spennende reise – av og til litt for spennende. Høsten 2019 var det ganske kraftige permitteringer og nedskjæringer i Telemarkrøye, for vi hadde tap på sju millioner kroner i året. Det kunne vi ikke leve med – det var liksom så langt unna at vi ga oss, for å være ærlig på det, sa Bakken med to fingre i lufta der det var om lag centimeteren mellom de.

Har kutta ned til 2,5 årsverk

Telemarkrøye AS har lagt ned slakteriet sitt, og fra nå av er det et slakteri i Mandal som skal sørge for denne oppgaven.

Bakken informerte om at det siden oppstarten av selskapet er investert nesten 43 millioner kroner, og at det er lite gjeld i selskapet.

Ifølge Vest-Telemark blad så påpekte Bakken at det var viktig å halvere bedriftens kostnader i 2020, og det samme nivået blir det også i år. Han takket også kommunestyret som i 2020 hjalp selskapet med å slette husleia i det kommuneeide bygget på Molandsmoen.

Telemarkrøye AS har nå kutta staben ned til 2,5 årsverk.