Før sommerferien informerte investoren Arve Bakken kommunestyre om utviklinga, situasjonen og planene for Telemarkrøye AS, melder nettutgaven til Vest-Telemark blad (VTB) fredag.

Bakken fra Heddal ble med som investor i Fyresdal-bedriften i 2013, året etter at selskapet ble stiftet.

– Det har vært en spennende reise – av og til litt for spennende. Høsten 2019 var det ganske kraftige permitteringer og nedskjæringer i Telemarkrøye, for vi hadde tap på sju millioner kroner i året. Det kunne vi ikke leve med – det var liksom så langt unna at vi ga oss, for å være ærlig på det, sa Bakken med to fingre i lufta der det var om lag centimeteren mellom de.

Har kutta ned til 2,5 årsverk

Telemarkrøye AS har lagt ned slakteriet sitt, og fra nå av er det et slakteri i Mandal som skal sørge for denne oppgaven.

Bakken informerte om at det siden oppstarten av selskapet er investert nesten 43 millioner kroner, og at det er lite gjeld i selskapet.

Ifølge Vest-Telemark blad så påpekte Bakken at det var viktig å halvere bedriftens kostnader i 2020, og det samme nivået blir det også i år. Han takket også kommunestyret som i 2020 hjalp selskapet med å slette husleia i det kommuneeide bygget på Molandsmoen.

Telemarkrøye AS har nå kutta staben ned til 2,5 årsverk.