I 25 år har Made for Movement produsert apparater for å hjelpe folk som ikke kan gå. Det internasjonale selskapet tok til internett for å feire jubileet på tvers av seks land, og de lagde til og med sin egen musikkvideo.

– Vi er 80 ansatte i seks ulike land, så med alle koronarestriksjonene ble det eneste alternativet å kjøre feiring digitalt. Det ble tilnærma en full dag med aktiviteter: videosnutter med de ansatte, ulike konkurranser, profesjonelle innspill og så avslutta vi med musikkvideo, sier Nilsen.

Morsomme videoer

– Vi hadde noen morsomme videosnutter der alle ansatte i selskapet ble presentert. Jeg tror at alle følte seg sett, og at vi setter pris på den fantastiske jobben de gjør hver eneste dag. Og den musikkvideoen var en veldig bra avslutning. Det ble mye følelser ut av den.

Sangen i videoen er skrevet av Jen Fergusen og blir sunget av Birger Tufte Johansen, som er eier og styremedlem i Made for Movement. Michael Vieth spiller gitar, og på trommer har vi Fredrik Mohn. Videoen er satt sammen av klipp av ansatte og av forskjellige personer som bruker hjelpemidlene til selskapet.

– Vi gjør noe meningsfylt

Made for Movement jobber med å tilrettelegge og skape aktivitet for de som ikke kan være i bevegelse ved egen hjelp. Selskapet ble gründet av Ånund Olsen og Erik Wegge som vant tv-programmet «Skaperen» i 2007 med apparatet Innowalk. Selskapets historie var også et innslag under jubileet.

– Jeg føler jo at vi gjør noe meningsfylt; Det ser vi hver dag når vi er ute og leverer hjelpemidler. Vi har hatt gode resultater i sammenhengende 25 år, og det er vi stolte av, sier Nilsen.

Ifølge Nilsen omsetter Made for Movement til vanlig for 130 millioner kroner i året. Likevel har selvfølgelig koronaen vært en påkjenning.

– Det har vært et vanskelig år for oss alle, men desto bedre grunn til å feire, mente vi, sier Nilsen.

Leverer til hele verden

Made for Movement i Skien tar seg av utvikling og produksjon av hjelpemidlene.

– Vi yter også service på produktene og samarbeider med terapeuter og offentlige instanser som NAV. Så vi er med i hele verdikjeden, sier Nilsen.

Omtrent 70 prosent av omsetningen er eksport til utlandet, der de største markedene er Sverige, Tyskland og Storbritannia. Selskapet selger også til noen land utenfor EU.

– Vi er veldig stolte av at vi har klart å ta steget ut av Skien, ut av Norge, og bli en stor global suksess. Det er et tegn på at disse produktene utgjør en stor forskjell og holder en tilstrekkelig høy kvalitet.