Søndag formiddag melder NTB at det har vært flere etterskjelv, som følge av det omfattende jorskjelvet i Nepal, lørdag, som hittil har tatt livet av 2000 mennesker.

Etterskjelvene som nå herjer i landet som ligger mellom India og Kina, har i tillegg utløst flere skred på Mount Everest.

Det befinner seg flere telemarkinger både i Napals hovedstad, Katmandu, i tillegg til fjellklatrere på Mount Everest.

- Alle har det etter forholdene bra. Spiser gode måltider og får nok vann. Elevene holder motet oppe med spill og leker. Sikkerheten ivaretas profesjonelt. En representant fra ambassaden har gitt skolen anerkjennelse for sine tiltak i denne ufattelige katastrofen, opplyser rektor ved Seljord folkehøgskole Arve Husby, søndag formiddag på Facebook.

EVAKUERT

Rektoren opplyser videre at alle i hotellet er evakuert ut fra bygningen og at folk er i sikkerhet.

- Hotellet er bygd for å tåle skjelv og har så langt kommet seg greit gjennom siste døgn. Pasthali-gruppa er i sikkerhet utendørs, melder Husby, som også opplyser at den norske ambassaden har vært i kontakt med skolen fra Telemark.

- Sikkerheten ivaretas profesjonelt. En representant fra ambassaden har gitt skolen anerkjennelse for sine tiltak i denne ufattelige katastrofen.

En av de andre i lærergruppen som befinner seg i Katmandu har oppdatert med følgende på sosiale medier:

«Hei, hei, alle sammen. Her er vi, de priviligerte i denne katastrofen, i hagen på Hotel Himalaya. Vi har det etter forholdene helt utmerket, etterskjelv kommer og går med relativt jevne mellomrom, litt varierende styrke, IKKE faretruende, og vi begynner å bli "vant" til å forholde oss til det. Vi har hatt et godt og informativt møte med den norske ambassaden i dag. Vår flight hjem er onsdag kveld, enn så lenge brukes flyplassen forståelig nok til cargo med nødhjelp.»

80 ELEVER

Lørdag kunne TA melde at 80 elever fra Seljord folkehøgskole var midt i det jordskjelvrammede området i Katmandu. Kort tid etter at de voldsomme naturkreftene herjet, kunne rektor opplyse at alt sto bra til med lærere og elever.

- Vi var midt i skjelvet, og det var bokstavelig talt en rystende opplevelse. Men alle er i sikkerhet og alle er uskadd, forteller Husby til TA, lørdag formiddag. Han befinner seg i Katmandu sammen med elevene sine.