Seilbåt gikk på grunn i natt

Artikkelen er over 1 år gammel

HELGEROA: Rett over midnatt natt til mandag får politiet melding om at en seilbåt hadde gått på grunn utenfor Mølen. Ombord ble det funnet narkotika.

DEL

Føreren av seilbåten var en mann i 30-årene fra Horten og ombord var det en passasjer i slutten av 40-årene. Da det begynte å bli mørkt hadde vindet bydd på utfordringer og lysene på seilbåten hadde gått.

Sendte redningshelikopter

Hovedredningssentralen navigerte Losbåt og redningsskøyta Stormbull ut for å lete etter seilbåten. Det var utfordrende å lokalisere seilbåten og det ble sendt ut et redningshelikopter, men dette rakk ikke komme fram før seilbåten ble funnet. Politiet kjørte en patrulje ut til Mølen og der fikk de se lys blinke fra lommelyktene på seilbåten.

Preget

Da redningsskøyta Stormbull kom fram til seilbåten ble det møtt av to personer som var preget av situasjonen. Begge personene om bord var uskadd.

– De hadde ikke mye erfaring med seilbåt fra tidligere og syntes det var veldig ubehagelig å gå på grunn i mørket, forteller operasjonsleder i Sørøst politidistrikt til TA.

Narkotika om bord

Det ble funnet mindre mengder med narkotika om bord på seilbåten. Da redningsskøyta Stormbull slepte båten til Nevlunghavn ble personene møtt av politiet. Her ble det opprettet sak på uaktsom navigasjon etter småbåtloven og besittelse av narkotika.

Artikkeltags