Gå til sidens hovedinnhold

Se så fint det er blitt i Brekkeparken

SKIEN: To kilometer med lyslenker er hengt opp i trærne i Brekkeparken. Og resultatet er blitt en svært stemningsfull og julepyntet park.

– Vi pynter for folket, sier Tone Lundeberg og Gunn Idun Gaaløs Hammer og tar oss med på en vandring rundt i parken som snart viser seg fra sin flotteste juleside.

Lys - også om natten

Det er pyntet med granbar, lys og julenek og parken er en opplevelse i seg selv. Det tradisjonsrike julemarkedet med julegrantenning første søndag i advent utgår, som så mange andre arrangementer nå i disse dager. Likevel er parken verd et besøk.

– Parken har vi jo, og vi håper at folk har lyst til å bruke den likevel. Dermed har vi pyntet litt ekstra i år, samtidig som vi lager litt ekstra for barna, forteller Tone.

Det er tradisjon og historie i alt hva museet foretar seg, og det ligger vel så mye historie i pyntingen, forteller Tone.

– Før i tiden beskyttet folk seg mot onde ånder, og det gjorde de gjerne med lys. Og julenatten! Ja, den er jo magisk, sier Tone og forteller at folk gjerne hadde levende lys inne – også om natten.

– Da hadde de alltid en som satt vakt for å passe lyset, forteller hun.

Bildeserie

Brekkeparken i kveldsdrakt

Finn postene i parken

Hver dag i desember skal parken være åpen for publikum. Og selv om det ikke blir noe arrangement, blir det levende musikk i parken kommende søndag. Og inngangen er fra Øvregate.

– Vi har ikke noe arrangement eller salg av noe, men vi har litt levende musikk nå på søndag, så da er et jo hyggelig om det kommer noen. Vi har også en julesti med ti poster, sånn at man har en aktivitet å gjøre når man er her, sier Tone.

Hun forklarer at julestien er noe av det samme som de har hatt ved påsketider hvor man går rundt i parken og finner poster og løser oppgaver.

– Vi tenker at det kan være en hyggelig aktivitet for hele familien, og denne kan man også ta når man vil, slik at det ikke samler seg store mengder med folk. Og har man gjort hele quizen, er det trekning 16. desember, avslutter Tone Lundeberg.