Tollnes Esport er en realitet. Foreløpig har de spilt hjemme på grunn av koronapandemien, men planen er å innrede og bruke et eget rom på klubbhuset.

Historiske

Daglig leder i Tollnes, Audun Thorsen, er stolt og glad for å gi barn og unge et nytt tilbud.

– Tollnes Esport ble startet opp for å gi alle våre barn og ungdom på Klyve, Kongerød, Tollnes og Nenset et sted å game og et sted å henge. Vi er så heldige som klubb å høre til dette lokalmiljøet som har et så stort mangfold av interesser. Da er det viktig å tilby ungdommen et sted å være med andre venner som liker å game. Norges fotballforbund gjennomfører NM i eFotball for lag for første gang i historien. Tollnes gikk ubeseiret gjennom gruppespillet mot Hei, Heddal og Odd. Meget moro at vi kvalifiserte oss for NM 16. januar og vi synes det er veldig stas å bli historiske, forteller Thorsen til TA.

Laget har bestått av Kristoffer Gudmundsen (kaptein), Kristoffer Tønnessen Nordby, Kritsana, Oliver Frønes og Petter Kjelvik.

Managere er Joakim Malek og Audun Thorsen.

Thorsen forteller om bakgrunnen for nysatsingen i Tollnes.

– Vi skulle gjennomført klubbmesterskap i Fifa21 på PS4 for dem om var 10 år og eldre i klubben, men på grunn av koronasituasjonen måtte vi avlyse alle arrangementer. Vi brukte derfor jungeltelegrafen i klubben og hadde stang inn med dem som ble med. Vi kommer til å ha det mye moro framover med Tollnes Esport og vi håper mange flere vil bli med når vi skal i gang å etablere Esport gaming-rom på Tollnes.

Ny trener

Audun Thorsen kan også presentere ny a-lagstrener. Kristoffer Wilson skal lede i Tollnes 2021 og 2022.

– Kristoffer Wilson er klar som ny a-lagstrener i Tollnes BK. Dette gleder vi oss veldig til og vi har blitt enige med Wilson om to år på Tollnes stadion. Han har trent mange lag i fjorden som Storm junior og a-lag, Skotfoss a-lag, Herkules junior, Tollnes junior og krets- og sonelag. Vi har fått på plass en trener som tenker klubb og utvikling. Dette er noe vi gleder oss veldig til, sier Thorsen og avslutter:

– Sportslig utvalg har jobbet iherdig med ny trenerkabal for vårt a-lag i 2021. Etter et spesielt år hvor veldig mange har gått i dvale, har Tollnes jobbet utrettelig. Årets team har gjort en formidabel jobb. Nå er det nye krefter, med Wilson i spissen, som skal sørge for at alle poengene blir igjen på Tollnes stadion.