Nå skal «alle» ha slike

Kundene strømmer til butikkene for å sikre seg brodder mot de speilblanke veiene.

Artikkelen er over 6 år gammel

SKIEN: Glatte veier gjør at folk strømmer til butikkene for å sko seg til det glatte føret.

DEL

Skiftende temperatur og nedbør har gitt glatte veier flere steder i Telemark og resten av Østlandet. Statens vegvesen har i morgentimene, tirsdag, varslet bilister om glatte partier flere steder i Grenland.

Men det er ikke bare utfordrende for bilistene for å ta seg fram. Det er ikke bare bare å være myk trafikant nå som det er speilblankt og nullføre.

GÅR UNNA

Blant dem som har merket at det er glatt, er butikksjef Tina Brorsen, ved Enklere liv på Herkules i Skien. De siste par dagene har hun solgt brodder til både store og små.

– Det begynte før helgen, men i går tok det helt av, forteller hun og tilføyer:

– Det går mest i den som heter «Walking», det er en helt vanlig brodd. Men for de eldre er en brodd som heter «easy» som går mest. Også går det en del av denne skoen med pigger hele veien.

TIL MANN OG KONE

Kort tid etter at butikken åpnet, tirsdag morgen, var det flere innom for å sikre seg mot knall og fall. Blant dem var et ektepar fra Sandøya.

– De skal jeg ha fordi jeg er mye ute og går i skog og mark,og nå som det er glatt trenger det. Når en skal ut og gå, må man ha ordentlige saker, sier Arne Nilsen.

–  Det var ikke så glatt ute på Sandøya i dag, men her var det glatt, tilføyer han.

– Sånn da tenker jeg dere er sikra, sier butikksjef Brorsen.

– Da håper jeg vi ikke brekker både armer og bein, humrer Nilsen, i det de går ut av butikken.

– GÅR SÅ DET GVINER

Paret fra Sandøya er bare en av mange som har gått til innkjøp av brodder.

– Det er stort sett de eldre som er innom og handler, men fler og fler yngre hiver seg på. Vi har jo den fine rosa partybrodden, og den er dødskul å ha på seg, sier Brorsen.

Nå som det er glatt, har hun et lite utvalg igjen å tilby kundene.

– Jeg er veldig utplukket i størrelsen, og nå har jeg sendt en S.O.S-melding til lageret om at de må bare sende flere brodder. Det går så det gviner, avslutter hun.

s

Artikkeltags