De siste tre årene har det vært uro, naboklager og oppskyting av fyrverkeri på kvelden 17. mai på Gunnar Knudsensveg på Borgestad like ved avkjøringen til Meensvegen.

På stedet døde 22-åringen Steffan Holtsdalen i en motorsykkelulykke for fire år siden. Etter det har stedet blitt et viktig samlingssted på dødsdagen hans for vennegjengen i bil- og crossermiljøet i Grenland.

Initialene til 22-åringen er blant annet malt på fjellveggen på stedet der han omkom.

Onsdag morgen lå det blomster på stedet.

Klager på politiet

Da rundt 30 personer samlet seg på stedet ved 22.00-tiden på 17. mai, kom politiet. Mange av TAs lesere lurte også på hvorfor politihelikopteret hang i lufta over Grenland mandag kveld. Det viste seg at de fulgte minnemarkeringen på bakken.

– Vi kom i titiden og skulle være der og fyre opp fyrverkeri, og så skulle vi reise igjen. Det ble bare mer kaos da politiet kom, forteller en kamerat av avdøde, som var med på minnemarkeringen tirsdag kveld.

Ifølge venner som var til stede, skal det ha vært mye politi på stedet i tillegg til helikopteret.

Det reagerer en av kameratene på.

– De møtte mannsterke opp. Å sette inn politihelikopter mot litt fyrverkeri, er bare dumt. Det koster flesk bare å lette med det helikopteret. Flere av oss mener det er unødig bruk av politiets ressurser, sier han.

Kameraten hevder det var åtte politibiler på stedet pluss helikopteret. Politiet på stedet skal også ha sagt til flere av dem som var der at politihelikopteret hadde sett at noen tok noe ut av en bil, og at det var derfor politiet kom.

Trekker til seg folk

Flere av dem som deltok på markeringen tirsdag kveld, var venner og familie. En av kameratene forteller imidlertid at andre også trekkes til stedet om kvelden 17. mai fordi de vet at det er «noe som skjer».

– Alle vet jo at det skjer noe der. Det er folk som bare kommer, forteller han.

På stedet er det som regel fyrverkeri og «børning» med biler og motorsykler.

Dette har blant annet naboer reagert på tidligere.

– Jeg er der for Steffans skyld, sier kompisen.

Han ser ikke bort fra at noen neste år vil søke politiet om å ha et arrangement der på forhånd, slik at det kan foregå i mer organiserte former.

– Da politiet hadde reist, sendte vi opp fyrverkeri allikevel, forteller han.

Fulgte med

Seksjonsleder for patruljeseksjonen i Grenland, Terje Sandik, opplyser at politiet er kjent med tradisjonen om en minnemarkering på stedet på 17. mai og at de derfor var mer oppmerksomme.

Sandik sier politiet ikke hadde lagt opp til noe spesielt knyttet til markeringen, men at de ble sendt ut patruljer da de fikk melding om mistenkelig atferd.

– Politihelikopteret oppfattet noe fra lufta som de anså som mistenkelig atferd, forteller han.

– Vi følger med på det som skjer og agerer ut fra det.

Han avviser at det var åtte biler på stedet.

– Dette er et miljø vi holder øye med. Hvis vi først finner ut av noe, så gjør vi noe med det, sier han.

Politihelikopteret skal ha vært på oppdrag i nærheten 17. mai i forbindelse med en trafikkulykke eller leting etter en bil. Derfor koblet operasjonssentralen helikopteret mot minnemarkeringen.

– Hvis vi har politihelikopteret i nærheten, bruker vi det. Det er en fantastisk plattform for informasjon for oss som er på bakken. Det er mye oftere i Telemark enn det folk tror, opplyser Sandik.