– Skikkelig uflaks, beklaget Ida som var så tett på å få løpe lørdagens finale på korthekken som overhodet mulig.

God sesong

Ida som studerer i USA har perset på favoritten til 13,37 denne våren. I forsøket gikk hun lett videre med 13,52. Den tiden kunne holdt til finale. I semifinalen gjorde Urædd-jenta 13,53.

– En ting var å være en hundredel fra en finale. Verre var måten det skjedde på, beklager hun.

I Ida sitt heat der hun ble nummer tre blåste det 2,2 sekund meters motvind. I semifinalen der to jenter gikk videre på tid var det en sekund meters medvind. Slikt blir det flere tideler av.

– Skikkelig surt, presiserer Ida som ikke er ferdig i mesterskapet. Hun løper i alle fall søndagens stafett. For noen år tilbake vant de norske jentene ungdoms OL i Georgia i denne årsklassen på 4 x 100 meter.

Ida har hatt en god sesong. I toppform er hun i verdenstoppen i mangekamp for juniorer.

– Jeg har senket min personlige rekord på korthekken fra 13,50. Det er jeg veldig fornøyd med. Hekkeløpingen er gjerne der jeg har forbedret meg mest denne sommeren, konstaterer hun.

Veldig allsidig

Ida sine perser ville plassert henne inn på det norske laget både på 100 og 200 meter. Hun har også spyd og kuleresultater helt i norgestoppen blant juniorene. Hun løper ankertappen for det norske laget på stafetten søndag. Det er allerede avklart.

– Jeg ser frem til fortsettelsen. Akkurat her og nå er jeg selvsagt veldig skuffet, beklager hun.

Ida har perset seg i 7-kamp denne våren til 5920 poeng.

– Pers med 250 poeng, forteller Ida som fremdeles har et stykke frem til OL-kravet. Senior EM neste sommer er hun allerede kvalifisert for.

– Jeg var 400 poeng bak et eventuelt OL-krav. Det hadde jeg egentlig ikke i tankene for et år tilbake, sier supertalentet.

Fire på rad

Det er korthekken som har gått klart best for Ida denne våren. Da hun gjorde sterke 13,37 var det også solid motvind.

– På en maksimal dag under gode forhold med fin vind i ryggen mener jeg bestemt å kunne har tider ned mot 13,00 inne, presiserer hun.

Ida har deltatt på internasjonale juniormesterskap fire år på rad.

– Jeg har tatt kavet i mangekamp til neste års senior EM. Helgens juniormesterskap er mitt siste. Over jul er jeg for gammel, forteller hun.

Ida sine svakheter i mangekampen er hopp. Høyde og lengde er ikke på nivå med hennes beste øvelser.

– Og så har vi 800 meter da. Men den er det jo ingen som behersker, avslutter hun.