- Det var et veldig overraskende syn, og en sjelden mulighet for de som er skientusiaster. Her tror jeg man kan stå på ski ut juli, sier Christenson.

Han tror dette kan være perfekt for skigåere som begynner å bli lei av å sitte hjemme. Selv kan han fortelle om den gangen det var skiføre hele sommeren på Haukelifjell.

– På 60-og 70-tallet var det sommerskitrekk der oppe. Været har forandret seg mye, så man har ikke kunne gått på ski her om sommeren på mange år. Men i år har jeg troen på at det vil være mulig lenge, sier Christenson.

Oppfordrer folk til å ta turen

Han forteller til TA at det var en helt spesiell opplevelse å komme opp på fjellet. Snøen var så tykk at man så vidt kan se steinene på fjellet.

– Jeg dro opp dit av ren nysgjerrighet. Selv bor jeg på Haukeligrend og her har det også kommet en del snø, men at det var så mye oppe på fjellet hadde jeg ikke trodd.

Selv tror Christenson at den store snømengden ikke vil bli problematisk.

– Snøen kommer helt sikkert til å bli liggende lenge, med mindre det blir helt ekstremt varmt og alt smelter bort. Meteorologene har rett i at været er i endring når man ser på dette eksempelet, sier Christenson.

Han legger til:

– Jeg oppfordrer folk til å ta turen opp! Det er en sjelden mulighet for å oppleve noe helt spesielt på fjellet.