Gå til sidens hovedinnhold

Rykket ut til to rusa personer i en bil

STATHELLE: Politiet rykket søndag ettermiddag ut til Strandgata på Stathelle. To rusa personer var observert i en bil ved båthavna.

Mange følger ekstra godt med på Stathelle om dagen, etter mye tyverier i området. Søndag ettermiddag, i 16-tiden, ble det observert en politipatrulje like ved båthavna.

TA har blitt fortalt fra forbipasserende at politipatruljen var på stedet i rundt en halvtime. Hendelsen nådde aldri politiets twitter-konto, men Geir Kastmo ved Ejour Telemark forteller nærmere om bakgrunnen for at en patrulje ble sendt dit.

- Det var en kollega av oss som var ute og jogget og kom over en bil på stedet med to rusa personer i. Bilen sto stille og ble ikke sett i bevegelse. De to ble behørig sjekket ut og fikk beskjed om å la bilen stå. Det ble ikke avdekket noe straffbart, forteller Kastmo.

På spørsmål om det gjøres ytterligere etterforskningsskritt i området etter en rekke tyverier av blant annet sykler og båter svarer Kastmo følgende.

- Saker etterforskes så fremt de er anmeldt og vi har noe å gå etter.

Politibåten følger med

Koordinator for sjøtjenesten i Politiet, Nils Anders Bruun, forteller forøvrig at mannskapet på politibåten også følger opp når det gjelder båttyverier.

- Mannskaper følger opp dette på flere måter. Sjekk av hva som eventuelt er stjålet via operasjonssentralen og eventuelle meldinger til småbåtregisteret, forsikringsselskaper og så videre.

Han oppfordrer alle til å registrere båten i nettopp småbåtregisteret.

- Det hjelper oss og forsikringsselskapene veldig, sier Bruun.