De skotske mesterne står med noe så sjelden som to strake tap i nasjonal sammenheng. Først tapte Celtic 3-1 mot Ross County i ligacupsemifinalen forrige uke, før Aberdeen vant 2-1 mot Deilas menn i ligaen onsdag kveld.

Det har ført til voldsom kritikk mot klubbens norske manager, til tross for at laget topper tabellen tre poeng foran Aberdeen på andreplass, melder Nettavisen.

- Få ham vekk

Harald Harsson, leder i Celtics norske supporterklubb, merker at nordmannens posisjon blant supporterne er i ferd med å visne.

- Den er dessverre veldig negativ. Jeg var i Skottland på kamp i mai, og det var ikke måte på hvor populær Deila var. De sang masse Deila-sanger i supporterbussen jeg kjørte med, det var norske flagg på tribunen, noe som er sjelden. De norske fargene er jo «Rangers-farger». Men da jeg reiste over igjen allerede i oktober, var flaggene borte og populariteten hadde sunket voldsomt, forteller Harsson til Nettavisen.

Da han møtte på bekjente Celtic-supportere, merket han godt at Deila-støtten var bratt nedadgående.

- De sa «ta med deg Deila tilbake til Norge, få ham vekk» og sånn. Bare fra mai til oktober hadde det endret seg mye, merket Harsson.

Han er klar på at supporterne har stor makt i Celtic, og mener opinionen er påvirket av stadig flere gamle Celtic-helter som går ut i avisene med Deila-kritikk.

- Hadde sparket Deila i morgen

I Sky Sports' studio etter onsdagens tap mot Aberdeen satt tidligere Celtic-spiller Andy Walker og var klinkende klar på hva han mener om Ronny Deila.

- Hvis det var opp til meg, ville jeg gitt ham sparken i morgen, sa Walker.

50-åringen la til at han trodde David Tanner og Hans Gillhaus, som satt sammen med ham i Sky-studioet, kunne gjort en like god jobb som Deila har gjort i Celtic.

LES OGSÅ: Presset øker på Deila etter nytt tap

Likevel får den gamle Godset-treneren støtte av det Harsson mener er de største og viktigste Celtic- fanzinene.

- De har hele tiden støttet Deila, og mener problemene er mer dyptliggende enn å bare sparke manageren. De har tro på filosofien hans og mener han har gjort mye bra. I hvert eneste nummer har de forsvart ham og prøvd å forklare hvorfor Deila kan være bra på sikt. Men det er klart, det går en grense der også, sier supporterlederen.

Harsson påpeker at han synes Deila har bommet på flere av signeringene han har gjort siden han overtok jobben.

Når han i tillegg har tapt flere avgjørende kamper både i Europa og hjemme i Skottland, mener han Deila har satt seg selv og Celtic-styret i en vanskelig posisjon.

- De har støttet ham hele veien, og vært tydelige på at han er en mann for fremtiden i Celtic, men med den ene skuffelsen etter den andre, og nedtur på nedtur, blir det vanskeligere og vanskeligere for Celtic-ledelsen å fortsette med ham. Men jeg vil tro han får fortsette i hvert fall ut sesongen, med mindre det vil bli noen katastroferesultater, sier Harsson.

- Tror du det er fare for at han kan bli sparket allerede denne uken?

- Det er litt vanskelig å si, og det kommer nok an på hvilke erstattere de har tilgjengelig. Har de en veldig attraktiv erstatter, er det nok lettere å sparke ham nå. Hvis ikke, er det nok bedre å fortsette videre med Deila, sier Harsson.

- Får fyken ved nytt cuptap

Neste kamp for Celtic spilles mot amatørlaget East Kilbride i den skotske FA-cupen på søndag. Blir det nok en skuffelse der, er Deila historie på Celtic Park tror supporterlederen.

- Snubler vi mot et amatørlag i cupen, er han ferdig. Da går det ikke an å holde på lenger, tror Harsson.

Han bruker tidligere Celtic-manager Tony Mowbray som et eksempel.

- Da han fikk fyken i 2010, skjedde det etter et 0-4-tap mot St. Mirren. Det fikk begeret til å flyte over. Og kommer det noe slikt, kan det hende det går galt for Celtic. Men i utgangspunktet tror jeg de som bestemmer i Celtic har mer is i magen og lar ham fullføre sesongen og begynne på neste. Det blir nok siste mulighet for å bevise at han er en mann for fremtiden, sier han.

Deila: - Må stå sammen

Selv holdt Ronny Deila motet oppe da han møtte pressen etter kampen.

- Jeg er overbevist om at jeg er rett mann. Alle managere møter på utfordringer i starten av sine karrierer. Ta Alex Ferguson som et eksempel. Du må komme deg gjennom den tunge perioden, og det blir du sterkere av, sier Deila til The Scotsman.

Han sier videre at han aksepterer at Celtic befinner seg i en dårlig situasjon.

- Men situasjonen er også den at vi leder serien med tre poeng. Noen ganger føles det kanskje som et nedrykk, men jeg er like skuffet som alle andre. Samtidig vet jeg at vi har en god sjanse her, sa Deila ifølge Celtics Twitter-konto.

Celtic-manageren kom også med en melding til fansen.

- Vi må bare holde roen, jobbe videre og tro på det vi gjør. Vi har vunnet mange kamper og kun tapt tre i ligaen. Min beskjed er at vi må holde sammen. Spillerne trenger fansens støtte, og vi skal gi alt for dem. Sammen skal vi klare det.

- Vi er én klubb, og alle jobber hver dag for å få de beste resultatene og de beste prestasjonene. Når Celtic-supporterne er bak klubben er det fantastisk, men de har sin mening og rett til å si hva de mener.