Gå til sidens hovedinnhold

Ronja Revilla har kommet inn på moteskole i Paris: – Det er der de store i mitt fag har sine røtter

NISSEDAL: Fra et småbruk i Nissedal jobber Ronja Revilla for å etablere et luksusvaremerke. Nå har hun kommet inn på en anerkjent moteskole, og til høsten setter hun kursen mot Paris.

Ronja Revilla er tredje generasjons lærmaker og jobber fra verkstedet sitt på småbruket i Nissedal. Her lager hun vesker, belter og lommebøker med salmakersøm for å sikre god holdbarhet og kvalitet. Til høsten setter hun kursen mot Frankrike for å gå på «International fashion academy» og ser fram til å bli inspirert av den franske elegansen og luksusen.

Motehovedstad

Revilla forteller at etterhvert som hun har utviklet seg har interessen for luksus- og motedelen av yrket vokst.

– Kurset jeg skal ta baserer seg på luksus, og hvordan man bygger opp et luksusvaremerke. Vi skal også ha om markedsføring, og «visual merchendising» som handler om hvordan man skaper en scene i butikken og gjør håndverket til en opplevelse, forklarer Revilla.

Hun er opptatt av å skape en opplevelse for kundene med sine arbeider.

– Det jeg blir mest inspirert av sånn sett er å få til å appellere til den gleden man kan få av å ha en veske som er håndlaget og unikt laget av en person. Det ligger mye magi i et stykke håndverk, og jeg prøver å appellere til gleden og drømmen av å ha noe unikt, sier Revilla.

Ikke bare ligger skolen i Paris, ofte omtalt som motens hovedstad, det er også her Revillas forbilder har sine røtter.

– Jeg gleder meg veldig til å være i Paris. Det er også der Hermès og Louis Vitton, som er blant de store i mitt fag og som jeg ser opp til, har sine røtter. Det er veldig inspirerende, sier Revilla.

Hemmelig kolleksjon

Fram til avreise kommer hun til å jobbe med bestillingene hun har på venteliste. Kort tid etter at hun lanserte nyheten om at hun setter kursen mot Paris til høsten, og hadde mulighet til å ta imot to bestillinger til, fikk hun flere forespørsler.

– Jeg fikk inn rundt åtte forespørsler, men kan ikke ta inn alle, så nå er jeg fullbooka fram til jeg skal reise. På verkstedet har jeg noen arbeider som er tilgjengelige, og belter og lommebøker kan bestilles, sier Revilla.

Før avreise kommer hun også til å jobbe videre med en hemmelig kolleksjon som vil bli lansert etter hun har vært i Paris, samt friske opp språket.

– Jeg elsker språk. Jeg er vokst opp i Spania, men fransk er nok favorittspråket mitt. Jeg kan litt, men har nok glemt en del. Så håper jeg får frisket det fort opp igjen, sier hun.