Gå til sidens hovedinnhold

Røe Isaksen: Synd at jeg ikke har tid til å svare på flere av Mellingens kommentarer...

Så satt han der da, statsråden, på scenen i Ælvespeilet i Porsgrunn og sa at han var lei seg for at ikke hadde tid til å svare på flere av kommentarene som jeg skriver her i TA.

Artikkelen er over 2 år gammel

Det som lå under var at han helt sikkert var svært uenig i noen av meningene jeg har. Det er helt ok. Torbjørn Røe Isaksen er en bra fyr. Jeg har stor sans for både hans evner og energi. Hans vilje til å bruke sine ressurser til å prøve å bidra til et bedre land. I øyeblikket er han næringsminister i Erna Solbergs regjering. Tidligere var han kunnskapsminister. Selv om jeg ikke tilhører Høyres kjernevelgere, for å si det litt forsiktig, så har jeg respekt for det politiske virke, den gjennomtenkte og ofte prinsipielle måten Røe Isaksen prøver å bidra med i politikken. Han er ingen populist, han er ofte morsom og han har en solid porsjon selvironi. 

Det var på den såkalte «Heltekonferansen» i Porsgrunn torsdag Torbjørn sa noe om kommentarene mine. Det var femte året R8 arrangerte en slik konferanse. Og åpningsforedraget var egentlig en samtale mellom André Kolve og Torbjørn Røe Isaksen. André Kolve er også Porsgrunns-kar og han har tidligere jobbet for både PD og TA, selv om han gikk på en smell og havnet i politikken han også. Blant annet som statssekretær for Siv Jensen i Finansdepartementet. Det er fint når folk herfra Telemark setter spor etter seg i rikspolitikken. Og jeg tror det er enda viktigere enn som så. Premissene for diskusjon blir ofte basert på de erfaringer man har. Når moren og faren til Torbjørn Røe Isaksen jobbet i skolen, faren var en legende gjennom 40 år i Porsgrunn-skolen, så tror jeg at Torbjørns respekt for læreryrket og skolens plass er ivaretatt. Moren til André Kolve jobbet i TA som typograf. Jorunn Kolve var også en legende, i de grafiske miljøene. Hun var usedvanlig myndig og kjent for å ta en fight for det hun trodde på. Hun overførte også mange av sine solidaritetsidealer til sønnen. Det tror jeg rett og slett gjør André bedre i stand til å ha med seg gode verdier, selv (er jeg fristet til å si) inn i et Frp-styrt finansdepartement.

Og i dag, mandag, kommer en annen, med tilknytning til området, til Skien for å snakke om den politiske situasjonen. Klokken 18.00 i kveld er det et åpent møte i Aps lokaler ved Herkules. Det er en kar jeg alltid har respektert, ikke minst på grunn av hans bakgrunn. Dag Terje Andersen. Han er fra Lardal, rett over grensen fra Siljan og drev det til å bli både stortingspresident og statsråd i flere departementer. Men hans yrkeskarriere startet som smelteverksarbeider og skogsarbeider. Og jeg tror, oppriktig talt, det er en god ballast for en politiker. Jeg ser at flere og flere av dem som styrer Norge nesten utelukkende har jobbet med politikk, siden de kom ut fra barnehagen, omtrent. Og det er ikke nødvendigvis den beste bakgrunnen for å lede landet.

For om man skal vite hva vanlige folk er opptatt av, så bør man i det minste omgås dem og helst også tilhøre denne gruppen. «Vanlige folk» er nemlig langt bedre enn sitt rykte. I alle fall det ryktet som er satt ut i enkelte elitistiske miljøer i hovedstaden.