Omsetter for 100 mill: Nå starter han opp i ny by

PARHESTER: Hans Aarak og Robert Lind. Det var Aarak som fikk ham til å gå inn i Café Osebro for 18 år siden. Etter noen meget krevende år, peker pilene nå bare oppover.

PARHESTER: Hans Aarak og Robert Lind. Det var Aarak som fikk ham til å gå inn i Café Osebro for 18 år siden. Etter noen meget krevende år, peker pilene nå bare oppover. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

PORSGRUNN: En ny by er erobret, for det som startet helt i det små på Café Osebro for 18 år siden. Fredag er det åpning i Drammen, og det betyr at en enorme milepæl på 100 millioner i omsetning kan bli passert.

DEL

Eller det vil si. Robert Lind tar et forbehold. Han håper at det blir åpning.

– Mest sannsynlig klarer vi å åpne på fredag, forteller han på vei til nok en ny by.

BECKS-KONSEPTET

På folkemunne heter det fremdeles Café Osebro, men Becks brasseri & Bar Osebro Porsgrunn, er det offisielle navnet. Og under Beck-paraplyen legger Osebro stadig flere byer under seg.

– Dette er den sjette med Becks-navnet, men det 11. utestedet i hele konseptet, forteller Robert Lind.

Foruten Osebro i Porsgrunn, er byene Skien (gamle Kullcompagniet), Larvik, Tønsberg og Sandefjord. Og nå også Drammen.

Det startet i februar 1997, da overtok han driftsansvaret for Café Osebro. På eiersiden er også Hans Aarak fra Bø, og Linds samboer, Henriette Leikvoll. Det har vært en tung og lang vei til suksess.

– Det var veldig tøft de fire første årene, vi var nede i knestående, og på et tidspunkt var vi begjært konkurs. Men nå har det snudd seg, forteller han.

EN MILEPÆL

Nå peker pilene bare oppover, og en enorm milepæl kan passeres dette året, etter åpningen i Drammen.

– Vi regner med å passere 100 millioner kroner i samlet omsetning. Hadde vi ikke solgt Jimmy’s i fjor, hadde vi nådd målet da, mener han.

Lind er ikke tvil om det blir spesielt.

– Det er en vanvittig milepæl, som forteller om hvilke markedsandeler vi har klart å oppnå. Men det gir også mange goder i forhold til innkjøp og slikt, påpeker han.

Pengene fra Jimmy’s-salget har ikke blitt saltet ned.

– Vi tok alle pengene fra salget, og brukte 2,2 millioner til oppussing på Osebro. Det er slik vi gjør hele tiden, og tar nye kostnader, forteller han.

Men Lind er ikke bare opptatt av høy omsetning.

– Målet er sitte igjen med ti prosent av omsetningen i fortjeneste. Vi nærmer oss nå, og satt i fjor igjen med 9,5 prosent.

Det er mange som vil være misunnelig på et slikt tall, og det vet han.

Becks-konseptet skal oppleves likt og ulikt.

– Det skal være en liten rød tråd på alle steder. Men Becks i Tønsberg skal oppleves litt annerledes enn de andre stedene, og skal leve sitt eget liv. Men noen av de samme rettene skal en kunne få overalt, forklarer han.

METTET I TELEMARK

Et nytt tapas-konsept er også på gang, men ikke i Telemark.

– Jeg føler at restaurantmarkedet i Telemark er mettet. Nå er vi allerede i Skien og Porsgrunn, og det er begrenset hvor mange steder en kan ha. Pollmanns ble jo begjært konkurs, og det er et tydelig tegn. Jeg er litt redd for å investere her nå. Det koster fort tre millioner kroner å starte opp, sier han.

Men ambisjonene er der, om å bli enda mer riksdekkende.

– Vi snuser på Stavanger nå, forteller han. Bergen og Trondheim er også aktuelle steder, med Oslo som siste stopp.

– Da vil ringen være sluttet, mener.

Lind er varsom med å gape over for mye.

– Det er alltid en fare for det, vi prøver alltid å få med deleiere og medarbeidere som tilhører nærmiljøet, og det er viktig å fordele arbeidsmengden. Vi prøver også å la det gå et par år mellom hver gang vi starter opp noe.

Artikkeltags