Det var søndag 1. juli i 2012 at Tinnegrend stasjon brant ned. En nå 35 år gammel mann ringte en politimann på Notodden og forklarte at han hadde inngått en avtale med eieren om å sette fyr på bygningen. Men han trakk senere denne tilståelsen.

I fjor sommer ble den 60-årige eieren av stasjonsbygningen og 35-åringen dømt i saken. Begge nektet straffskyld og anket til Agder lagmannsrett, som har landet på samme resultat som tingretten.

Den 60 år gamle eieren av stasjonsbygningen er dømt til fengsel i ett år og seks måneder, hvor av seks måneder gjøres betinga med to års prøvetid. Til fratrekk fra fengselsstraffen kommer 16 dager som han har sittet i varetekt. Den 35 år gamle mannen er også dømt til halvannet år i fengsel, hvor av seks måneder gjøres betinga med to års prøvetid. Begge må også betale 4000 kroner i saksomkostninger.

Etter brannen tok to vitner kontakt med politiet og fortalte at eieren av bygningen hadde spurt om de kjente noen som kunne tenne på bygningen. Bevisene i saken er også blant annet teledata, som viste at 35-åringen var i området nær stasjonsbygningen da det brant. Videre var det telefonisk kontakt mellom de to dømte både samme dag og dagen etter. Politiet har ikke klart å finne ut hvordan brannen startet på stedet.