Han dømmes til to år og seks måneder.

Det ble kjent da dommen i ankesaken ble lest opp i Agder lagmannsrett klokken 13.00 fredag.

Han dømmes også til å betale 75 000 kroner i oppreisning til både mor og samboer, samt 35 000 kroner i erstatning til mor. Tiltalte forlot rettsalen raskt etter at dommen var lest opp, og det er dermed ikke kjent om han kommer til å anke videre.

KRANGLET PÅ BRUA

Lagmannsretten mener det er bevist at den tiltalte 42-åringen og Linn Madelen Bråthen hadde en opprivende krangel på Breviksbrua den aktuelle natta.

I dommen vises det da til vitnemålene fra tre bilister som kjørte over brua og så de to der, samt andre vitners forklaringer om at de hørte en krangel og rop.

Da saken gikk for Nedre Telemark tingrett, ble eks-politimannen dømt til tre år for å ha forlatt Bråthen hjelpeløs ved Breviksbrua, med døden til følge.

- BURDE BLI DØMT FOR FALSK FORKLARING

Eks-politimannens forsvarer, Arne Lie, mente at hans klient ikke bør dømmes for det han er tiltalt for, eventuelt at han dømmes for falsk forklaring.

Lie  mener å ha sannsynliggjort at hendelsesforløpet på broa den natta Linn Madelen Bråthen døde, er helt annerledes enn det påtalemyndighetene går ut fra, og det som ble lagt til grunn i dommen fra tingretten.

Mest sentralt: Lie mener det ikke kan bevises at det har vært noen krangling på broa, slik vitner har forklart. Han mener deres forklaringer av hva de har hørt kan stamme fra andre hendelser på andre tidspunkt den natta.

- Det eneste som vi har som holdepunkt for at det var krangling, er vitner. Jeg har vist at det i det minste må stilles spørsmål ved de forklaringene. Hvor har vi det fra da? Det er gjetninger. Ingen av vitnene har hørt noe som kan underbygge denne krangleteorien, sa Lie i sin sluttprosedyre.