Kineser med konkurranse

KINA ALA NORGE: Nan Wan Garden på kjøpesenteret Down Town tilbyr retter fra det norsk-kinesiske kjøkken i sin store restaurant.

KINA ALA NORGE: Nan Wan Garden på kjøpesenteret Down Town tilbyr retter fra det norsk-kinesiske kjøkken i sin store restaurant.

Av
Artikkelen er over 7 år gammel
DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Nan Wan Garden holder stand blant kinarestaurantene i Grenland, men mangler det lille ekstra for å skille seg ut.

Blant bowlingkuler og biljardbord skjuler kinarestauranten Nan Wan Garden seg. I et bortgjemt hjørne av kjøpesenteret Down Town der tiden praktisk talt står stille. Kinarestauranten har hatt sine faste gjester siden det tidlige nittitall. En kjølig desemberkveld entret Hun og Han restauranten for å prøve utvalget.

- Omfangsrik meny, humret hun da spisekartene kom på bordet.

Med over 90 retter på den faste menyen, en egen julemeny, dagens, lunsjretter og norske retter begynner det å bli vanskelig å bestemme seg.

- Mon tro hva stjernekokken Hellstrøm ville sagt om utvalget?, kommenterte Han.

- Her er det jo alt fra haifinnesuppe til wienerschnitzel.

KJEMPERULL

Begge falt for vårruller til forrett. På bordet havnet en kjemperull til hver, fylt med kjøtt, kål og løk.

- Ganske enkelt, men jeg savner en saus ved siden av, sier Hun.

- Den blir nesten litt for stor, og litt for tørr, mener Han, men gafler likevel i vei.

- Det skal noe til før en vårrull virkelig blir feil.

De ber om en chilisaus og får den overbrakt av en noe overrasket servitør. Da ble alt så meget bedre.

SKJULT SKATT

Neste rett på bordet er en klassiker fra det norske kinakjøkkenet: kylling i karri chop suey. Også rett nummer 97 vekket interessen: Qun ga fun. Sammen får de en stor skål med ris til deling.

- Helt greit, ingen overraskelser her heller, syntes Hun og karrikyllingen.

- Bak nummeret 97 skjuler det seg virkelig en lekkerbisken. Rikelig med saus som sparker litt. Her er det mye god smak, sprø grønnsaker og mørt kylling- og biffkjøtt, sier Han.

POMMFRI'

Utsikten fra restauranten er ikke mye å skryte av: en parkeringsplass med stressede julehandlende. Selve spisestedet er stort, med nærmere 30 bord, og klassisk kinarestaurant-utseende: papirlykter henger fra taket, veggene er malt mørke og interiøret består av tremøbler med utskjæringer. Kontrastene kommer i form av et blinkende juletre, og en disk der asiatiske chilisauser er byttet ut med Idun ketchup og pommesfrites-krydder.

- Ikke akkurat autentisk, men spisegjestene strømmer likevel på, kommenterer Hun.

STOR KONKURRANSE

Hovedretter fra 110 kroner gir et prisnivå de fleste kan innfinne seg med. Kjøkkenet byr kanskje ikke på de største overraskelsene, men å kutte ned på antallet retter, og rendyrke de som blir igjen ville kanskje gjort seg. Det blir nemlig litt vanskelig å skille dem fra hverandre. Og i et område med så stor konkurranse fra andre asiatiske kjøkken ligger Nan Wan Garden et lite stykke bak både Wok-spiseriet og Østens Perle, mener Hun og Han.

Artikkeltags